R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LOCRO
stoofpot met vlees, bonen en mais, 6 p., Argentinië

1 kop gedroogde witte mais
de korrels van 2 kolven verse zoete mais
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 dikke schijven (5 à 6 mm) bacon, in blokjes
1 chorizoworstje, in schijfjes of stukjes gesneden
2 plakken ossobucco van 2 1/2 cm dik
1 tl gemalen komijn
1 tl zoete paprika
1/2 tl versgemalen zwarte peper
2 laurierblaadjes
1 kop butternut squash (muskaat pompoen), geschild en in kleine blokjes gesneden
1 kop zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
2 plumtomaten, in dunne partjes gesneden
zout naar smaak
chili-olie (zie: bereiding)


Bereiding


Week de gedroogde mais minimaal 12 uur in een halve liter water.
Laat voor de chili-olie 1 tl gedroogde rode chilivlokken 2 à 3 uur weken in 1 el olijfolie.

Doe de uien, knoflook, bacon, chorizo en osso bucco in een grote stoofpan.
Bak het geheel tot de uien glazig zijn. Voeg geen vetstof toe, de diverse soorten vlees geven voldoende vet af.

Voeg de maiskorrels, het paprikapoeder, de komijn, de laurierblaadjes en wat zout en peper toe en ga 10 minuten door met bakken. Roer regelmatig.

Voeg de geweekte witte maiskorrels toe met het weekwater.
Voeg zoveel heet water toe dat de ingrediënten 5 cm onder staan.

Voeg alle overige ingrediënten toe en breng het geheel terwijl je roert aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de locro met het deksel op de pan zeker 2 uur zachtjes stoven. Roer om de 15 à 20 minuten een keer.

Verwijder de blaadjes laurier en neem de osso bucco uit de stew.
Haal het vlees van de botten en snijd het in eetbare stukken. Doe het vlees terug in de pan.

Roer door de pan en druk met de achterkant van de lepel de groenten tegen de zijkant aan, zodat ze uiteen vallen en opgenomen worden in het stewvocht.
Door het roeren en aandrukken zal het stewvocht dikker worden. Ga door tot er een mooie, rijke voor een stew typerende consistentie bereikt is.

Breng de stew op smaak met zout.
Serveer locro in kommen. Druppel er wat chili-olie over.


Info


Locro, het nationale gerecht van Argentinië vraagt veel werk en veel tijd maar dan heb je ook wat, tenminste als je geen vegetariër bent want dan kun je niets met dit carnivorengerecht bij uitstek.
 
Als je niet aan gedroogde (witte) mais kunt komen - en die kans is groot - voeg dan extra verse maiskorrels toe.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________