R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIP-YOGHURTCURRY
4 p., Afghanistan





1 el plantaardige olie
8 kippendijen, zonder bot en vel, in 4 stukken gesneden
1 ui, fijngesneden
5 tenen knoflook, fijngesneden
1 groene chili, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
3 kardamompitten, geplet
1 tl hete paprika
400 ml Griekse yoghurt
een klein bosje verse koriander, fijngehakt
een klein bosje verse munt, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Verhit de olie in een middelgrote pan.
Bruin er in een paar partijen de stukken kip in.

Schep de gebruinde delen kip met een schuimspaan op een bord.

Bak de ui op laag vuur in het achtergebleven vet tot de stukjes zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Voeg de knoflook toe en bak die een minuut mee.
Voeg de specerijen toe en bak ze mee tot ze gaan geuren.
Voeg de yoghurt en een scheut water toe en meng de ingrediënten.

Voeg de stukken kip, de verse kruiden en wat zout en peper toe.
Roer even en zet vervolgens het deksel op de pan.
Laat de kip op laag vuur ongeveer 20 minuten garen.

De curry kan geserveerd worden als de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Het is geen punt als de saus er wat geschift uitziet, dat is niet altijd te voorkomen met yoghurt.
Voeg eventueel een scheut water toe.

Serveer de curry met rijst.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________