R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TURKEY MEAT LOAF
kalkoengehaktbrood, 4 p., U.S.A. (Californië)





1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
450 g kalkoengehakt (zie Info)
50 g vers broodkruim
1 ei, licht geklopt
75 g pijnboompitten
12 zongedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
75 ml melk
2 tl verse rozemarijn of 1/2 tl gedroogde rozemarijn
1 tl venkelzaad
1/2 tl gedroogde oregano
zout en peper naar smaak


Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 C.

Verhit de olie in een koekenpan bak er op laag vuur de stukjes ui, stukjes paprika en de geperste knoflook in tot ze zacht zijn (8 à 10 minuten).  Roer regelmatig.

Laat het groentenmengsel afkoelen.

Doe het kalkoengehakt, het uimengsel en alle andere ingrediënten in een grote kom en meng ze grondig.

Doe het gehaktmengsel in een rechthoekige bakvorm van om en nabij 21 bij 12 cm. Druk het mengsel goed aan.

Bak het kalkoengehaktbrood tot het goudbruin gekleurd is (ca 1 uur).

Snijd het gehaktbrood in plakken.
Je kun ze zowel warm als koud serveren.


Info

Aan kalkoengehakt is hier lastiger te komen dan aan kalkoenfilet.
Neem kalkoenfilet als dat het geval en maal het in de foodprocessor tot gehakt.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________