R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

bkleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
STOOFVLEES MET TRAPPIST ROCHEFORT

hoofdgerecht, 4 p., België





600 à 750 g braad-`of stoofvlees
2 uien of 5 sjalotten, gesnipperd
3 el bloem
1 kleine rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 steranijs
1 à 2 kruidnagels
1 el geraspte sinaasappelschil
1 klein blikje tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 fles Trappistes Rochefort 8
2 dl water
zout en peper


Bereiding


Snijd het vlees in niet al te fijne blokjes en doe ze in een kom.

Strooi de bloem en peper en zout over het vlees. Schep het vlees om.

Verhit 50 gram boter in een braadpan. Voeg de blokjes vlees toe en schroei ze aan alle kanten dicht.

Schep het vlees op een bord en fruit in het achtergebleven vet de gesnipperde uien of sjalotten, de teen geperste knoflook, de steranijs, de kruidnagels, de geraspte sinaasappelschil en de tomatenpuree.
Voeg zonodig nog wat boter toe.

Doe het vlees terug in de braadpan, schenk er het flesje bier en 2 dl water bij en voeg de laurierblaadjes toe.
Draai het vuur hoog en breng het geheel al roerend aan de kook.

Draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan stoven tot het gaar is (ca 2 uur).


Info


In de trappistenabdij van Rochefort, gelegen in de Belgische provincie Namen wordt al vanaf 1595 -zij het met diverse onderbrekingen- bier gebrouwen.
Vandaag de dag worden er 3 varianten bier geproduceerd, namelijk Trappistes Rochefort 6, Trappistes Rochefort 8 en Trappistes Rochefort 12.
Met name Rochefort 12 wordt als één van de beste bieren ter wereld beschouwd maar de lichtere Rochefort 8 doet daar niet veel voor onder. Die getallen slaan overigens niet op wat wel aangenomen wordt het percentage alcohol maar op het aantal weken waarin het bier gerijpt is.

Met dit bier verandert een eenvoudige stoofpot in een rijk culinair genoegen.
De steranijs en kruidnagels dragen daar ook zeker toe bij.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________