|
R E C E P T E N G A L E R I E bkleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
STOOFVLEES MET TRAPPIST ROCHEFORT
hoofdgerecht, 4 p., België 600 à 750 g braad-`of stoofvlees 2 uien of 5 sjalotten, gesnipperd 3 el bloem 1 kleine rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden 1 teen knoflook, geperst 1 steranijs 1 à 2 kruidnagels 1 el geraspte sinaasappelschil 1 klein blikje tomatenpuree 2 laurierblaadjes 1 fles Trappistes Rochefort 8 2 dl water zout en peper Bereiding Snijd het vlees in niet al te fijne blokjes en doe ze in een kom. Strooi de bloem en peper en zout over het vlees. Schep het vlees om. Verhit 50 gram boter in een braadpan. Voeg de blokjes vlees toe en schroei ze aan alle kanten dicht. Schep het vlees op een bord en fruit in het achtergebleven vet de gesnipperde uien of sjalotten, de teen geperste knoflook, de steranijs, de kruidnagels, de geraspte sinaasappelschil en de tomatenpuree. Voeg zonodig nog wat boter toe. Doe het vlees terug in de braadpan, schenk er het flesje bier en 2 dl water bij en voeg de laurierblaadjes toe. Draai het vuur hoog en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan stoven tot het gaar is (ca 2 uur). In de trappistenabdij van Rochefort, gelegen in de Belgische provincie Namen wordt al vanaf 1595 -zij het met diverse onderbrekingen- bier gebrouwen. Vandaag de dag worden er 3 varianten bier geproduceerd, namelijk Trappistes Rochefort 6, Trappistes Rochefort 8 en Trappistes Rochefort 12. Met name Rochefort 12 wordt als één van de beste bieren ter wereld beschouwd maar de lichtere Rochefort 8 doet daar niet veel voor onder. Die getallen slaan overigens niet op wat wel aangenomen wordt het percentage alcohol maar op het aantal weken waarin het bier gerijpt is. Met dit bier verandert een eenvoudige stoofpot in een rijk culinair genoegen. De steranijs en kruidnagels dragen daar ook zeker toe bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|