|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gegrilde salade, 4 p.,Tunesië 500 g tomaten 500 g paprika's 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in kwarten 3 tenen knoflook 100 g verse chilipepers 1 ui 1 blikje tonijn 100 g olijven, pitten verwijderd 1/2 tl karwijzaad 1/2 tl grof zeezout 2 el citroensap 2 el extra vergine olijfolie optioneel: 50 g feta voor de garnering: wat peterselie, fijngehakt Bereiding Pel de tenen knoflook en vijzel ze samen met het karwijzaad en het grove zeezout fijn. Laat de tonijn uitlekken en doe die in een kom. Trek de tonijn met 2 vorken in "vlokken". Leg de ui, de paprika's en de chilies in een ovenschaal. Rooster de groenten 20 à 25 minuten in de op 200 C voorverwarmde oven. Keer de groenten een paar keer zodat ze gelijkmatig (licht) blakeren. Haal de groenten uit de oven. Doe de paprika's in een stevige plastic zak en laat die 10 minuten rusten. Pel ondertussen de ui en snijd die in grove stukken. Ontdoe de pepers van het zaad. Haal de paprika's uit de zak en verwijder het vel, de steelaanzet, het zaad en de zaadlijsten. Doe de ui, paprika's en chilies in de blender en maal ze tot een gladde massa. Doe de groentenpuree in een kom en roer er het knoflookmengsel met het karweizaad en het zeezout door. Schep het mengsel op een serveerschaal en sprenkel er olie en citroensap over. Dresseer de salade met de tonijn. de olijven en de in vieren gesneden eieren. Garneer de salade met wat peterselie. Geef pitabrood of Tunesich brood bij deze eenvoudige maar voortreffelijke salade. Zie de recepten "Pitabroodjes" en "Tunesich brood" op deze site.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|