R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________ 
SALADE MICHWYIA
gegrilde salade, 4 p.,Tunesië





500 g tomaten
500 g paprika's
4 eieren, hardgekookt, gepeld en in kwarten
3 tenen knoflook
100 g verse chilipepers
1 ui
1 blikje tonijn
100 g olijven, pitten verwijderd
1/2 tl karwijzaad
1/2 tl grof zeezout
2 el citroensap
2 el extra vergine olijfolie

optioneel:
50 g feta

voor de garnering:
wat peterselie, fijngehakt


Bereiding


Pel de tenen knoflook en vijzel ze samen met het karwijzaad en het grove zeezout fijn.
Laat de tonijn uitlekken en doe die in een kom.
Trek de tonijn met 2 vorken in "vlokken".
Leg de ui, de paprika's en de chilies in een ovenschaal. Rooster de groenten 20 à 25 minuten in de op 200 C voorverwarmde oven.
Keer de groenten een paar keer zodat ze gelijkmatig (licht) blakeren.
Haal de groenten uit de oven. Doe de paprika's in een stevige plastic zak en laat die 10 minuten rusten.
Pel ondertussen de ui en snijd die in grove stukken. Ontdoe de pepers van het zaad.
Haal de paprika's uit de zak en verwijder het vel, de steelaanzet, het zaad en de zaadlijsten.
Doe de ui, paprika's en chilies in de blender en maal ze tot een gladde massa.
Doe de groentenpuree in een kom en roer er het knoflookmengsel met het karweizaad en het zeezout door.
Schep het mengsel op een serveerschaal en sprenkel er olie en citroensap over.
Dresseer de salade met de tonijn. de olijven en de in vieren gesneden eieren.
Garneer de salade met wat peterselie.


Info


Geef pitabrood of Tunesich brood bij deze eenvoudige maar voortreffelijke salade.
Zie de recepten "Pitabroodjes" en "Tunesich brood" op deze site.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________