|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Kaasballetjes in roomsiroop, dessert, 6 p.,Tibet 4 koppen ricotta 2 koppen roomkaas 1 blikje zoete gecondenseerde melk 2 koppen suiker 1/2 kop bloem, gezeefd 6 koppen halfvolle melk 1 tl gemalen kardemom 1 1/2 el rozenwater 1 tl saffraan 1/2 kop amandelschaafsel Bereiding Verwarm de oven voor (165 C). Doe de ricotta, roomkaas, bloem, gecondenseerde melk en 1 kop suiker in een kom en mix ze tot een glad, stijf mengsel. Maak balletjes van het mengsel (diameter 2 1/2 cm) en leg die in een royaal beboterde bakvorm of ovenschaal. Plaats de bakvorm in de oven en bak de kaasballetjes tot ze licht gebruind zijn (15 à 20 minuten). Doe de kaasballetjes als ze wat afgekoeld zijn in een of (diepvries)doos(je) of andere plastic container. Doe de melk, de kardamom en de saffraan in een pan en laat het mengsel op lage temperatuur en onder constant roeren indikken tot het een stroperige consistentie heeft. Neem de pan van het fornuis en giet de "roomsiroop" over de gebakken kaasballetjes. Besprenkel ze met het rozenwater en strooi er het amandelschaafsel over. Zet de container met kaasballetjes in de koelkast en laat ze er overnachten zodat de siroop goed afkoelt en wat uithardt. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|