R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
RASBARI
Kaasballetjes in roomsiroop, dessert, 6 p.,Tibet

4 koppen ricotta
2 koppen roomkaas
1 blikje zoete gecondenseerde melk
2 koppen suiker
1/2 kop bloem, gezeefd
6 koppen halfvolle melk
1 tl gemalen kardemom
1 1/2 el rozenwater
1 tl saffraan
1/2 kop amandelschaafsel


Bereiding


Verwarm de oven voor (165 C).

Doe de ricotta, roomkaas, bloem, gecondenseerde melk en 1 kop suiker in een kom en mix ze tot een glad, stijf mengsel.

Maak balletjes van het mengsel (diameter 2 1/2 cm) en leg die in een royaal beboterde bakvorm of ovenschaal. 

Plaats de bakvorm in de oven en bak de kaasballetjes tot ze licht gebruind zijn (15 à 20 minuten). Doe de kaasballetjes als ze wat afgekoeld zijn in een of (diepvries)doos(je) of andere plastic container.

Doe de melk, de kardamom en de saffraan in een pan en laat het mengsel op lage temperatuur en onder constant roeren indikken tot het een stroperige consistentie heeft.

Neem de pan van het fornuis en giet de "roomsiroop" over de gebakken kaasballetjes.
Besprenkel ze met het rozenwater en strooi er het amandelschaafsel over.

Zet de container met kaasballetjes in de koelkast en laat ze er  overnachten zodat de siroop goed afkoelt en wat uithardt.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________