R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pannenkoekjes, 20 à 24 stuks, Australië 1 kop zelfrijzend bakmeel een snufje zout 1/4 tl baksoda 175 ml melk 1 ei 2 el suiker 2 tl boter, gesmolten 1/2 tl vanille Bereiding Zeef de bloem, het zout en de baksoda boven een ruime kom. Voeg de melk, het ei, de suiker, de boter en de vanille toe aan het bloemmengsel (midden ven de kom). Klop de ingrediënten door elkaar tot een glad dik vloeibaar beslag. Verhit een ingevet koekenpannetje op middelhoog vuur. Laat een eetlepel beslag in de pan glijden. Bak het beslag tot er belletjes verschijnen. Keer de pickelet om met een spatel en bak het pannenkoekje tot ook de onderkant lichtbruin is. Neem het pannenkoekje uit de pan en leg het op een doek of tussen lagen keukenpapier. Ga zo verder tot het beslag opgebruikt is. Pikelets zijn een soort mini-pannenkoekjes, specifiek voor Australië en Nieuw Zeeland. De kleine dikke pannenkoekjes worden vooral veel bij het ontbijt gegeten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |