R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zwarte ogenbonen en zoete aardappelsoep, 4 p., Senegal 2 el kokosolie 1 grote ui, fijngehakt zout en peper, naar smaak 8 teentjes knoflook, fijngsneden 2 fresno chili's, in smalle ringetjes (alternatief jalapeños) 3 x blik (400 g) zwarte ogenbonen, gespoeld en uitgelekt 2 x laurierblad 450 g zoete aardappel, in blokjes 450 g pruimtomaten, pulp verwijderd, gehakt 1 kop platte peterselie, gehakt 2 el citroensap voor erbij: partjes citroen Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de kokosolie in een bakpan (met deksel). Doe er de ui, 2 tl zout en 1/2 tl peper in en bak de stukjes ui tot ze licht goudbruin kleuren en zachter zijn (7 à 10 minuten). Voeg de knoflook en chili's toe en bak ze 30 seconden mee. Voeg de zwarte ogenbonen, de laurierblaadjes en 5 koppen water toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat de inhoud van de pan zonder deksel zachtjes koken tot de smaken samenkomen (ca 15 minuten). Voeg de blokjes zoete aardappel en 2 tl zout toe. Plaats het deksel op de pan, verlaag de temperatuur en laat de blokjes zoete aardappel gaar worden (10 à 15 minuten). Neem de pan van de hittebron, voeg de gehakte tomaten, de peterselie, citroensap en zout en peper naar smaak toe en serveer de ndambe. In dit recept wordt nogal kwistig met zout omgesprongen, te kwistig naar mijn idee: 2 tl zout plus 2 tl zout plus zout naar smaak. Breng dat maar terug naar de helft, dus 1 tl zout plus 1 tl zout en proef dan of je nog meer naar smaak wlit toevoegen maar zelfs als je het zoutgehalte tot de helft terugbrengt, betreft het nog steeds een flinke hoeveelheid zout en kun je misschien beter van nog minder uitgaan.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |