R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAKANDE
 mais en bonenstoofpot, 6 p., Tanzania





225 g rode kidneybonen
1 ui, in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
200 g zoete mais
75 g gezoete geconcentreerde kokos (santen)
300 ml groenbouillon of water
zout en peper naar smaak


Bereiding


Laat de bonen een nacht in koud water weken.

Giet de bonen af.

Doe de bonen en voldoende water in een pan en breng dat aan de kook.
Laat de bonen op hoog vuur 15 minuten garen. Draai dan het vuur laag en laat ze nog een uur lang zachtjes verder garen. Voeg zonodig water toe.

Giet de gegaarde bonen af en doe ze met de ui, knoflook, kokos, mais en zout en peper in een schone pan. Voeg de bouillon of het water toe en breng die aan de kook. Laat de pan 20 minuten op laag vuur staan.
Roer diverse malen voor het oplossen van de kokos.

Proef of er zout en peper toegevoegd moeten worden..


Info


Serveer dit gerecht met vlees, vis of een salade.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________