|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| mais en bonenstoofpot, 6 p., Tanzania 225 g rode kidneybonen 1 ui, in stukjes gesneden 2 tenen knoflook, geperst 200 g zoete mais 75 g gezoete geconcentreerde kokos (santen) 300 ml groenbouillon of water zout en peper naar smaak Bereiding Laat de bonen een nacht in koud water weken. Giet de bonen af. Doe de bonen en voldoende water in een pan en breng dat aan de kook. Laat de bonen op hoog vuur 15 minuten garen. Draai dan het vuur laag en laat ze nog een uur lang zachtjes verder garen. Voeg zonodig water toe. Giet de gegaarde bonen af en doe ze met de ui, knoflook, kokos, mais en zout en peper in een schone pan. Voeg de bouillon of het water toe en breng die aan de kook. Laat de pan 20 minuten op laag vuur staan. Roer diverse malen voor het oplossen van de kokos. Proef of er zout en peper toegevoegd moeten worden.. Serveer dit gerecht met vlees, vis of een salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|