R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KUKU PAKA

kip in kokossaus, 4 à 6 p., Kenia


1 kip in 4 stukken, van huid ontdaan
1 ui, in stukjes gesneden
3 à 4 groene chilipepers, fijngehakt
stukje gember (5 cm), geschild en fijngesneden
3 à 4 tenen knoflook, geperst
1 el citroensap
1 el olie
6 middelgrote aardappels, geschild en in kwarten gesneden
1/2 tl kurkuma
2 tomaten, gepeld en fijngehakt
4 dl warm water
1 blikje kokosmelk
zout en peper naar smaak
1/2 kop fijngehakte koriander

optioneel:
1 el currypoeder
2 tl komijnzaad
4 à 6 eieren


bereiding


Snijd de 4 delen kip in kleinere stukken: borst in 4, poten in 3 stukken.
Meng de knoflook, gember, chili's, citroensap en zout en marineer er de stukken kip mee. Laat de marinade zeker 2 uur intrekken.

Verhit de olie in een pan en bak er de stukjes ui goudkleurig in. Voeg de gemarineerde stukken kip toe. Bak ze een kleine 10 minuten aan en voeg dan de stukjes tomaat toe. Meng ze met de stukken kip.
Voeg de aardappels toe en laat ze 5 minuten meegaren.

Voeg de kurkuma toe en een paar minuten later het water.
Laat het geheel 15 minuten garen.

Voeg de kokosmelk toe en laat de kuku paka nog 10 minuten zachtjes sudderen.

Garneer met fijngehakte koriander.


info


Traditioneel bevat dit gerecht ook gekookte eieren. Voeg die indien gewenst -met de schaal intact toe. Doe dat als je kokosmelk toevoegt.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________