|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KUKU PAKA
kip in kokossaus,
4 à 6 p., Kenia
1 kip in 4 stukken, van huid ontdaan 1 ui, in stukjes gesneden 3 à 4 groene chilipepers, fijngehakt stukje gember (5 cm), geschild en fijngesneden 3 à 4 tenen knoflook, geperst 1 el citroensap 1 el olie 6 middelgrote aardappels, geschild en in kwarten gesneden 1/2 tl kurkuma 2 tomaten, gepeld en fijngehakt 4 dl warm water 1 blikje kokosmelk zout en peper naar smaak 1/2 kop fijngehakte koriander optioneel: 1 el currypoeder 2 tl komijnzaad 4 à 6 eieren Snijd de 4 delen kip in kleinere stukken: borst in 4, poten in 3 stukken. Meng de knoflook, gember, chili's, citroensap en zout en marineer er de stukken kip mee. Laat de marinade zeker 2 uur intrekken. Verhit de olie in een pan en bak er de stukjes ui goudkleurig in. Voeg de gemarineerde stukken kip toe. Bak ze een kleine 10 minuten aan en voeg dan de stukjes tomaat toe. Meng ze met de stukken kip. Voeg de aardappels toe en laat ze 5 minuten meegaren. Voeg de kurkuma toe en een paar minuten later het water. Laat het geheel 15 minuten garen. Voeg de kokosmelk toe en laat de kuku paka nog 10 minuten zachtjes sudderen. Garneer met fijngehakte koriander. Traditioneel bevat dit gerecht ook gekookte eieren. Voeg die indien gewenst -met de schaal intact toe. Doe dat als je kokosmelk toevoegt. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |