|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ham en pastaschotel, 4 p., Kroatië 400 g pasta (farfalle) 200 g ham 40 g boter 40 g ui 3 eieren 3 dl zure room 100 ml melk 40 g boter 35 g broodlruim 150 g vers peterselieblad, fijngesneden zout en peper Bereiding Kook de pasta beetgaar (zie de aanwijzingen op de verpakkng). Snijd 40 g ui fijn. Snijd de ham in blokjes. Verhit 40 g boter in een pan en sauteer er de uisnippers in tot ze zacht ( niet bruin) zijn. Voeg de blokjes ham toe en sauteer die even mee. Neem een ovenschaal en vet die in met 40 g boter. Strooi er het broodkruim over. Meng de eieren, de melk, de boter en wat zure room. Voeg de fijngesneden peterselie, zout, peper en het ui-hammengsel toe en meng alles goed. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg een laagje pasta in de ovenschaal. Meng de rest van de pasta met het ham-ei mengsel en schep dit mengsel op het laagje pasta in de ovenschaal. Spreid er de rest van de zure room over uit. Zet de schaal in de oven. Bak het gerecht 25 à 35 minuten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |