R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KRPICE SA SUNKOM
ham en pastaschotel, 4 p., Kroatië


 

400 g pasta (farfalle)
200 g ham
40 g boter
40 g ui
3 eieren
3 dl zure room
100 ml melk
40 g boter
35 g broodlruim
150 g vers peterselieblad, fijngesneden
zout en peper


Bereiding


Kook de pasta beetgaar (zie de aanwijzingen op de verpakkng).
Snijd 40 g ui fijn.
Snijd de ham in  blokjes.
Verhit 40 g boter in een pan en sauteer er de uisnippers in tot ze zacht ( niet bruin) zijn. Voeg de blokjes ham toe en sauteer die even mee.

Neem een ovenschaal en vet die in met 40 g boter. Strooi er het broodkruim over.

Meng de eieren, de melk, de boter en wat zure room.
Voeg de fijngesneden peterselie, zout, peper en het ui-hammengsel toe en meng alles goed.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Leg een laagje pasta in de ovenschaal.
Meng de rest van de pasta met het ham-ei mengsel en schep dit mengsel op het laagje pasta in de ovenschaal.
Spreid er de rest van de zure room over uit.
Zet de schaal in de oven. Bak het gerecht 25 à 35 minuten.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________