R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zoete kaneelbroodjes, Finland voor het deeg: 1/2 dl melk 1 ei 170 g suiker 2 tl zout 1 el kardamom 20 g droge gist 1000 g tarwebloem 200 g boter voor de vulling en toplaag: 100 g zachte boter
1 el kaneel Bereiding Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg er de gist aan toe. Laat het mengsel een minuut of 5 staan. Voeg het ei, de suiker, het zout, de kardamom, een beetje bloem en boter toe en meng alles goed. Voeg de rest van de bloem toe en kneed de massa tot een egaal en soepel deeg. Laat het deeg in een warme ruimte een minuut of 45 rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is. Kneed het deeg even door om eventuele luchtbellen te verwijderen. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 40 bij 70 centimeter. Besmeer het deeg met de boter. Meng de suiker en de kaneel en strooi het mengsel uit over het met boter besmeerde deeg. Rol het deeg nu vanuit één van de lange zijdes op. Zorg dat de naad onder komt te liggen. Snijd met een scherp mes de rol in kleine "piramides". Leg de korvapuusti op een met bakpapier beklede bakplaat met de puntige kant omhoog en druk die met een vinger wat naar beneden. (Korva betekent "oor" in het Fins en daar moeten de kaneelbroodjes enigszins op lijken). Laat de korvapuusti bedekt met een theedoek nog 40 minuten narijzen. Klop het ei los, bestrijk er de korvapuusti mee en strooi er de suikerkristallen over. Bak de korvapuusti 10 à 15 minuten in de tot 225 C voorverwarmde oven.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |