![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KIPPENSTOOFPOT
4 p., Nigeria ![]() 1 flinke kip zout naar smaak 1 tl tijm 1 tl curry 2 uien, fijngesneden 230 g olie voor het bakken 900 g tomaten, in stukjes gehakt 60 g verse chilipeper, van zaad en zaadlijsten ontdaan en fijngehakt 2 uien, fijngehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 230 g tomatenpuree 2 tl "partminger" blad (basilicum: zie info) Spoel de kip en verdeel die in 10 à 12 stukken. Strooi zout naar smaak over de delen kip. Verwarm de oven voor (175 C). Vet een ruime ovenschaal in met olie en leg er de delen kip in. Strooi er de curry, tijm en de fijngesneden uien over. Bedek de schaal met aluminium en zet die in de oven. Stel de tijd in op 30 maximaal 40 minuten. Neem de schaal uit de oven. Bewaar het bakvocht. Verhit de olie in een pan en bak er de stukken kip in tot ze bruin kleuren. Bak ze niet te lang om droog worden te voorkomen. Leg de stukken kip op een bord. Bak in een andere pan de tomaten, chilipepers, uien, knoflook en "partminger" blaadjes 15 à 20 minuten. Voeg de tomatenpuree en indien nodig wat van het bewaarde bakvocht toe. Je kunt indien gewenst ook het uienmengsel uit de ovenschaal toevoegen. Voeg de stukken kip toe en draai het vuur laag. Laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Serveer de kippenstoof met witte rijst. Dit kippenstoofgerecht is populair in alle lagen van de Nigeriaanse samenleving. Zowel straatverkopers als sjiekere eetgelegenheden bieden het aan. "Partminger leaves" zijn de blaadjes van een in Nigeria algemeen voorkomend kruid. Het kruid behoort tot dezelfde botanische familie als tijm, oregano, majoraan, salie, rozemarijn en lavendel. Je zou het niet verwachten op basis van deze reeks maar de beste vervanger voor "partminger leaves" is basilicum. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |