R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIPPENSTOOFPOT

4 p., Nigeria





1 flinke kip
zout naar smaak
1 tl tijm
1 tl curry
2 uien, fijngesneden
230 g olie voor het bakken
900 g tomaten, in stukjes gehakt
60 g verse chilipeper, van zaad en zaadlijsten ontdaan en fijngehakt
2 uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
230 g tomatenpuree
2 tl "partminger" blad (basilicum: zie info)


bereiding


Spoel de kip en verdeel die in 10 à 12 stukken.
Strooi zout naar smaak over de delen kip.

Verwarm de oven voor (175 C).

Vet een ruime ovenschaal in met olie en leg er de delen kip in.
Strooi er de curry, tijm en de fijngesneden uien over.
Bedek de schaal met aluminium en zet die in de oven.
Stel de tijd in op 30 maximaal 40 minuten.

Neem de schaal uit de oven. Bewaar het bakvocht.

Verhit de olie in een pan en bak er de stukken kip in tot ze bruin kleuren. Bak ze niet te lang om droog worden te voorkomen.

Leg de stukken kip op een bord.

Bak in een andere pan de tomaten, chilipepers, uien, knoflook en "partminger" blaadjes 15 à 20 minuten.
Voeg de tomatenpuree en indien nodig wat van het bewaarde bakvocht toe. Je kunt indien gewenst ook het uienmengsel uit de ovenschaal toevoegen.

Voeg de stukken kip toe en draai het vuur laag. Laat het geheel nog 10 minuten sudderen.

Serveer de kippenstoof met witte rijst.


iinfo


Dit kippenstoofgerecht is populair in alle lagen van de Nigeriaanse samenleving. Zowel straatverkopers als sjiekere eetgelegenheden bieden het aan.

"Partminger leaves" zijn de blaadjes van een in Nigeria algemeen voorkomend kruid. Het kruid behoort tot dezelfde botanische familie als tijm, oregano, majoraan, salie, rozemarijn en lavendel.
Je zou het niet verwachten op basis van deze reeks maar de beste vervanger voor "partminger leaves" is basilicum.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________