![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Nigera 1 1/2 kop gedroogde kidneybonen 1 groene paprika, zaad verwijderd en in stukjes gesneden 2 tl zout 1 tl komijn, gemalen 2 el olie 160 g tomatenpuree 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 1/4 tl cayennepeper of naar smaak 1 tl vers citroensap 1/4 kop pindakaas 1 kop maiskorrels (diepvries) Wel de bonen een nacht. Doe de bonen met 6 koppen water in een grote pan en breng ze aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de bonen onder af en toe roeren zachtjes koken tot ze gaar zijn. Verhit de olie in een pan en sauteer er de ui, knoflook en paprika in tot de stukjes ui glazig zijn. Voeg de komijn toe en roer even. Voeg de tomatenpuree, de cayenne, het citroensap en 1/2 kop water toe. Roer en breng het mengsel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Doe ondertussen de pindakaas in een kommetje. Voeg langzaam, terwijl je roert 6 el kookwater van de bonen toe. Doe dit mengsel in de pan met de bonen. Giet het tomatenpureemengsel in de pan met bonen en voeg de maiskorrels toe. Breng het geheel aan de kook en laat de stew nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe. Serveren met rijst of brood. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren en Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |