R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIDNEYBONENSTEW MET EEN PINDASAUS
4 p., Nigera

1 1/2 kop gedroogde kidneybonen
1 groene paprika, zaad verwijderd en in stukjes gesneden
2 tl zout
1 tl komijn, gemalen
2 el olie
160 g tomatenpuree
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1/4 tl cayennepeper of naar smaak
1 tl vers citroensap
1/4 kop pindakaas
1 kop maiskorrels (diepvries)


bereiding


Wel de bonen een nacht.

Doe de bonen met 6 koppen water in een grote pan en breng ze aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de bonen onder af en toe roeren zachtjes koken tot ze gaar zijn.

Verhit de olie in een pan en sauteer er de ui, knoflook en paprika in tot de stukjes ui glazig zijn.

Voeg de komijn toe en roer even.
Voeg de tomatenpuree, de cayenne, het citroensap en 1/2 kop water toe. Roer en breng het mengsel aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het geheel 15 minuten pruttelen.

Doe ondertussen de pindakaas in een kommetje. Voeg langzaam, terwijl je roert 6 el kookwater van de bonen toe.
Doe dit mengsel in de pan met de bonen.

Giet het tomatenpureemengsel in de pan met bonen en voeg de maiskorrels toe. Breng het geheel aan de kook en laat de stew nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.

Serveren met rijst of brood.


info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren
 en
Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________