|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KENIAANSE RIJSTPILAF
6 p., Kenia
450 g geit, lam of rund, in blokjes 4 tenen knoflook zout 9 kardamomzaden 4 el (zonnebloem)olie 1 grote ui, in stukjes gehakt/gesneden 3 koppen rijst 10 zwarte peperbolletjes 8 kruidnagels 8 kaneelstokjes 1 tl gemberpoeder 1/4 kop gemalen komijn 4 kleine tomaten, grof gehakt 6 koppen water Kook het vlees in gezouten water gaar. Vijzel de knoflook en kardamompitten waaraan 2 eetlepels water zijn toegevoegd tot een pasta. Verhit de olie in een ruime pan en sauteer er de stukjes ui goudbruin in. Voeg de rijst, blokjes vlees, het knofloof-kardamommengsel, de peperbolletjes, kruidnagels, kaneelstokjes, gember- en komijnpoeder toe en bak ze op middelhoge temparatuur mee tot ze allen gebruind zijn (ca 10 minuten). Voeg de gehakte tomaten toe en bak ze mee tot ze de consistentie van een saus hebben. Voeg 6 koppen water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst vervolgens op lage temperatuur met het deksel op de pan gaar worden en het water absorberen (15 à 20 minuten). Serveer de pilaf met kachumbari. Klk hier voor het recept. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |