R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KENIAANSE RIJSTPILAF

 6 p., Kenia


450 g geit, lam of rund, in blokjes
4 tenen knoflook
zout
9 kardamomzaden
4 el (zonnebloem)olie
1 grote ui, in stukjes gehakt/gesneden
3 koppen rijst
10 zwarte peperbolletjes
8 kruidnagels
8 kaneelstokjes
1 tl gemberpoeder
1/4 kop gemalen komijn
4 kleine tomaten, grof gehakt
6 koppen water


bereiding


Kook het vlees in gezouten water gaar.

Vijzel de knoflook en kardamompitten waaraan 2 eetlepels water zijn toegevoegd tot een pasta.

Verhit de olie in een ruime pan en sauteer er de stukjes ui goudbruin in.

Voeg de rijst, blokjes vlees, het knofloof-kardamommengsel, de peperbolletjes, kruidnagels, kaneelstokjes, gember- en komijnpoeder toe en bak ze op middelhoge temparatuur mee tot ze allen gebruind zijn (ca 10 minuten).

Voeg de gehakte tomaten toe en bak ze mee tot ze de consistentie van een saus hebben.

Voeg 6 koppen water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst vervolgens op lage temperatuur met het deksel op de pan gaar worden en het water absorberen (15 à 20 minuten).

Serveer de pilaf met kachumbari. Klk hier voor het recept.


info





















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________