|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kebab met yoghurt, 4 p., Saoedi-Arabië 900 g runder- of lamsgehakt 1/2 bosje peterselie of dille, fijngehakt 1 tl gemalen komijn 3 el maisolie 2 middelgrote uien versgemalen zwarte peper 1 kop yoghurt zout Bereiding Snijd de uien fijn. Meng de ui, de peterselie en peper en zout naar smaak met het gehakt. Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel. Verhit de olie in een pan en bak er op laag vuur de balletjes in aan. Doe het deksel op de pan en laat de balletjes een minuut of 15 zachtjes verder garen. Kruid de yoghurt met wat zout en peper. Schik de balletjes op een serveerschaal en schenk er de yochurt over. Heet serveren. 900 gram gehakt is veel voor 4 personen. Met een pond gehakt kom je ook een heel eind. Dit ongecompliceerde vleesgerecht smaakt in combinatie met yoghurt -ik gebruik voor dit gerecht volle Griekse yoghurt- verrassend goed.. Volle yoghurt (vetgehalte 10 procent) is in veel gevallen een goede veranger voor crème fraiche (vetgehalte 35 procent) en zure room (vetgehalte 20 procent).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|