|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KARTOFLUSALAT
6 p., IJsland 350 g aardappels 3 eieren 2 appels 8 augurken 1/4 ui 3/4 kop mayonnaise 3/4 kop zure room 1/2 tl currypoeder zout en peper optioneel: citroensap naar smaak
bereiding
Schil de aardappels en kook ze gaar. Kook de eieren hard en pel ze als ze wat afgekoeld zijn. Snijd de gekookte aardappels in blokjes en hak de gekookte eieren fijn. Schil de appels, verwijder hun klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de augurken en ui fijn. Doe alle gekookte en fijngesneden of fijngehakte ingrediënten in een kom, voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed.
Info
Aardappelsalade wordt in IJsland veel bij vleesgerechten, vooral bij steaks, gegrild vlees en worstjes, geserveerd.. De variëteit aan recepten is groot maar dit recept is favoriet. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |