R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KALKOENCURRY IN BANAANROOM

hoofdgerecht, 4 p., Sri Lanka


reeks 515 (141K)



500 g kalkoenfilet, in niet te dunne repen gesneden
2 grote of 3 kleine bananen, in schijfjes
250 ml bouillon
200 g slagroom
zout en peper
1 tl palmsuiker of ahornsiroop
1 tl curry
3 el plantaardige olie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst

optioneel:
1 rode chilipeper of wat chilivlokken of chilipoeder


Bereiding

Verhit wat olie in een wok en roerbak er de repen kalkoenfilet op hoge temperatuur 5 à 10 minuten in. Schep het vlees vervolgens met een schuimspaan op een bord en zet dat terzijde.
Doe de ui in de wok en roerbak die een paar minuten in het achtergebleven vet.
Draai het vuur lager en voeg de knoflook en de curry toe. Bak ze mee tot de geuren vrijkomen.
Blus het ui-knoflook-currymengsel met de bouillon en laat die wat inkoken.
Voeg zout, peper en palmsuiker of ahornsiroop toe.
Roer de helft van de banaanschijfjes door het mengsel en draai het vuur wat hoger.
Druk met een houten lepel de banaanschijfjes tot pulp en roerbak het geheel tot een mooi gebonden saus.
Draai het vuur wat lager en giet de slagroom bij de saus. Laat het geheel wat indikken.
Schep de kalkoenreepjes bij de saus en laat ze 5 minuten meesudderen.
Voeg de rest van de schijfjes banaan toe en laat ze op temperatuur komen.

Serveer de curry met rijst en een groente.


Info


Dit is een heerlijke curry met banaan in een glansrol. Bananen associeer ik gewoonlijk met de kindertijd maar dit is een volstrekt volwassen gerecht waar overigens ook kinderen zeker van zullen genieten.
Wat ik een beetje miste in alle romige zoetheid is een "boost", een ingrediënt dat het gerecht op scherp zet. Vandaar dat ik een chilipeper als optie heb toegevoegd.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________