R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KALAKEITTO

vissoep, 6 à 8 p., Finland






6 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 grote ui, in stukjes gesneden of
2 preien in stukjes van 2 1/2 cm
2 tl zout
5 hele bessen allspice
6 koppen water
1350 g vis, waaronder zalm
1 kop room
1 kop melk
1 el ongezouten boter
2 tl of meer fijngehakte verse dille


Bereiding

Doe de stukken aardappel, de fijngesneden ui of de stukjes prei, de allspicebessen en het water in een ruime pan.
Doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel koken tot de stukken aardappel nagenoeg gaar zijn.

Snijd de vis in stukken en voeg die aan aan de pan met de stukken aardappel toe.
Doe het deksel weer op de pan en laat de soep nog zo'n 15 à 20 minuten tegen het kookpunt aan op het vuur staan.

Roer de melk, de room, de boter en de dille door de soep.
Breng de soep weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken.
Serveer de soep.


Info


Kala betekent "vis" en "keitto" is het Finse woord voor soep.
Je kunt in deze soep één of meerder soorten "Finse" vis verwerken, zoals zalm, (snoek)baars, forel, regenboogforel, brasem, voorn en powan (witvis).


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________