R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
KALAKEITTO
vissoep, 6 à 8 p., Finland
6 aardappels, geschild en in blokjes gesneden 1 grote ui, in stukjes gesneden of 2 preien in stukjes van 2 1/2 cm 2 tl zout 5 hele bessen allspice 6 koppen water 1350 g vis, waaronder zalm 1 kop room 1 kop melk 1 el ongezouten boter 2 tl of meer fijngehakte verse dille Bereiding Doe de stukken aardappel, de fijngesneden ui of de stukjes prei, de allspicebessen en het water in een ruime pan. Doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel koken tot de stukken aardappel nagenoeg gaar zijn. Snijd de vis in stukken en voeg die aan aan de pan met de stukken aardappel toe. Doe het deksel weer op de pan en laat de soep nog zo'n 15 à 20 minuten tegen het kookpunt aan op het vuur staan. Roer de melk, de room, de boter en de dille door de soep. Breng de soep weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken. Serveer de soep.
Info
Kala betekent "vis" en "keitto" is het Finse woord voor soep. Je kunt in deze soep één of meerder soorten "Finse" vis verwerken, zoals zalm, (snoek)baars, forel, regenboogforel, brasem, voorn en powan (witvis).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |