R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KACHUMBARI  

 salade/appetizer, 4 p., Kenia


1 middelgrote rode ui, in stukjes/reepjes gesneden
2 à 3 tomaten, in blokjes of 300 g cherrytomaten, gehalveerd
1 à 2 rijpe avocado's, in stukjes gesneden
1 middelgrote komkommer, in blokjes gesneden 
een handvol koriander- of peterselieblad, gehakt
1 kleine chilipeper of 1 à 2 jalapeño's, fijngesneden

voor de dressing:
1 à 2 tenen knoflook, geperst
1/4 kop (olijf)olie
2 el vers citroensap
2 el witte balsamicoazijn
1 el honing
zout en versgemalen peper, naar smaak

voor de garnering:
koriander- of peterselieblad, gehakt


bereiding


Meng in een ruime kom de tomaten, ui, komkommer, avocado, chilipeper of jalapeño('s) en de koriander of peterselie. 

Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef of de dressing naar je smaak is en pas die indien gewenst aan.
 
Giet de dressing over de kachumbari en schep die voorzichtig om.

Strooi nog wat koriander- of peterselieblad over de salade.
 

info


Kachumbari, Swahili voor '"verse tomaten en uiensalade" wordt gewoonlijk geserveerd bij gegrild vlees, bij Keniaanse rijstplaf of op zich zelf staand als salade of appetizer.
Tomaat en ui zijn vaste ingrediënten maar er worden vaak bestanddelen aan toegevoegd.

De salade is populair in Kenia en Tanzania (klik hier voor een Tanzaniaans recept). Ze wordt in veel mindere mate ook wel gegeten in de buurlanden Oeganda en Zanzibar. 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________