![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KACHUMBARI
salade/appetizer, 4 p., Kenia
1 middelgrote rode ui, in stukjes/reepjes gesneden 2 à 3 tomaten, in blokjes of 300 g cherrytomaten, gehalveerd 1 à 2 rijpe avocado's, in stukjes gesneden 1 middelgrote komkommer, in blokjes gesneden een handvol koriander- of peterselieblad, gehakt 1 kleine chilipeper of 1 à 2 jalapeño's, fijngesneden voor de dressing: 1 à 2 tenen knoflook, geperst 1/4 kop (olijf)olie 2 el vers citroensap 2 el witte balsamicoazijn 1 el honing zout en versgemalen peper, naar smaak voor de garnering: koriander- of peterselieblad, gehakt Meng in een ruime kom de tomaten, ui, komkommer, avocado, chilipeper of jalapeño('s) en de koriander of peterselie. Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef of de dressing naar je smaak is en pas die indien gewenst aan. Giet de dressing over de kachumbari en schep die voorzichtig om. Strooi nog wat koriander- of peterselieblad over de salade. Kachumbari, Swahili voor '"verse tomaten en uiensalade" wordt gewoonlijk geserveerd bij gegrild vlees, bij Keniaanse rijstplaf of op zich zelf staand als salade of appetizer. Tomaat en ui zijn vaste ingrediënten maar er worden vaak bestanddelen aan toegevoegd. De salade is populair in Kenia en Tanzania (klik hier voor een Tanzaniaans recept). Ze wordt in veel mindere mate ook wel gegeten in de buurlanden Oeganda en Zanzibar. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |