R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KACHUMBALI
salade, 6 p., Tanzania

2 rode uien
4 tomaten
1 verse groene chili, bij voorkeur een jalapeño-chilipeper
1/2 komkommer
1 wortel
het sap van 1 citroen
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Snijd de uien en de tomaten in heel smalle ringen en doe ze in een  kom.
Schil de komkommer en de wortel en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg de schijfjes komkommer en wortel aan de uien en tomaten toe.
Snijd de chili in de lengte door en verwijder het zaad. Hak of snijd de chili heel fijn. Voeg de chili toe.
Knijp de citroen uit boven de salade en strooi er zout en peper over.
Meng de ingrediënten luchtig.


Info


Tanzania is één van s'werelds grootse chili-producenten.  Deze relish of salade vraagt voor een authentieke smaak een behoorlijk hete peper.
Kachumbali wordt gewoonlijk geserveerd bij gegrild vlees of vis.

Als alle ingrediënten heel fijn gesneden worden krijgt kachumbali de consistentie van een saus. Lekker in een pitabroodje.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________