R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten










































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
INGEMAAKTE KOMKOMMERS
Rusland





per pot van 2 l:
900 g (kleine) inmaakkomkommers
4 à 5 tenen knoflook
1 handvol dillezaad (toppen plus groen)
1 l water
1 el zout, kosher zout 2 el
1/4 tl zwarte peperbolletjes
2 blaadjes laurier
2 el ciderazijn
1 schijfje citroen

optioneel:
chilivlokken
gember
selderij
rozemarijn


Bereiding


Doe het dillezaad in de pot.
Snijd de knoflook in plakjes en voeg die toe.
Vul de pot met de komkommertjes. Druk ze wat aan.

Vul de pot verder met water. De komkommers moeten er helemaal mee bedekt zijn.
Giet dan het water uit de pot in een maatmeker, zodat je het volume van het water kun vaststellen.

Voer per liter water 2 eetlepels appelazijn toe.
Voeg de peperbolletjes en het zout toe en breng het geheel aan de kook.
Neem na een paar minuten de pan van het vuur en laat de vloeistof wat afkoelen. Giet de vloeistof terug in de fles of pot.
Voeg nog 2 blaadjes laurier en een schijfje citroen toe.

Plaats het deksel op de pot maar sluit die niet helemaal, anders kunnen de bubbels die bij het fermenteren onstaan, niet ontsnappen. Na 4 dagen kan de pot gesloten worden. Bewaren in de koekast.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________