|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gelakt varkensvlees, Vietnam 1 k varkensbuik 2 tl satépoeder (zie Info) 2 el nuoc nam (Vietnamese vissaus) 1 el sojasaus 1 tl peper Bereiding Meng de satépoeder, de peper en de nuoc nam en wrijf er het buikspek mee in. Doe dat een avond van te voren, zodat de marinade alle tijd heeft om goed in te trekken. De volgende dag. Verwarm de oven voor op 210 C. Bestrijk de zwoerdkant van het buikspek met de marinade. Leg het spek met de zwoerdkant naar beneden in een ovenschaal en zet die in het midden van de voorverwarmde oven. Draai na een kwartier het spek om en bestrijk de bovenzijde met de marinade. Het buikspek moet hierna nog een aantal keer met de marinade bestreken worden. Ga als volgt te werk. Keer na 5 minuten het spek zodat de zwoerdzijde weer boven komt te liggen en bestrijk die opnieuw met de marinade (1). Draai het spek 5 minuten later opnieuw om en bestrijk de bovenzijde (2). Draai het spek 5 minuten later opnieuw om en bestrijk de zwoerdzijde (3). Draai het spek 5 minuten later opnieuw om en bestrijk de bovenzijde (4). Neem het vlees uit de oven, laat het afkoelen en snijd het in stukjes. 1 kilo buikspek is niet mis maar het het is een ingrediënt van veel Vietnamese gerechten en dan is het gemakkelijk om wat in voorraad te hebben. Ik ben er voor specerijen- en kruidenmixen altijd zelf vers samen te stellen. Wat satépoeder betreft kom ik er echter niet uit. Er kan zoveel inzitten: piment, knoflook, suiker, gemalen pinda, zout, sesamzaad, arachide-olie, galangalwortel, gedroogde garnalen, geelwortel enzovoorts..... maar welke ingrediënten echt bepalend zijn en in welke hoeveeld ze in de mix moeten worden verwerkt is giswerk. Daarom grijpen we maar een keer naar een kant-en klaarprodukt. Aziatische (web)winkels zijn daarvoor het juiste adres. Satépoeder heb je voor veel Vietnamese gerechten nodig. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |