R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HEO QUAY
gelakt varkensvlees, Vietnam

1 k varkensbuik
2 tl satépoeder (zie Info)
2 el nuoc nam (Vietnamese vissaus)
1 el sojasaus
1 tl peper


Bereiding


Meng de satépoeder, de peper en de nuoc nam en wrijf er het buikspek mee in.
Doe dat een avond van te voren, zodat de marinade alle tijd heeft om goed in te trekken.

De volgende dag.
Verwarm de oven voor op 210 C.

Bestrijk de zwoerdkant van het buikspek met de marinade.
Leg het spek met de zwoerdkant naar beneden in een ovenschaal en zet die in het midden van de voorverwarmde oven.

Draai na een kwartier het spek om en bestrijk de bovenzijde met de marinade. 

Het buikspek moet hierna nog een aantal keer met de marinade bestreken worden. Ga als volgt te werk.
Keer na 5 minuten het spek zodat de zwoerdzijde weer boven komt te liggen en bestrijk die opnieuw met de marinade (1).
Draai het spek 5 minuten later opnieuw om en bestrijk de bovenzijde (2).
Draai het spek 5 minuten later opnieuw om en bestrijk de zwoerdzijde (3).
Draai het spek 5 minuten  later opnieuw om en bestrijk de bovenzijde (4).

Neem het vlees uit de oven, laat het afkoelen en snijd het in stukjes.


Info


1 kilo buikspek is niet mis maar het het is een ingrediënt van veel Vietnamese gerechten en dan is het gemakkelijk om wat in voorraad te hebben.

Ik ben er voor specerijen- en kruidenmixen altijd zelf vers samen te stellen. Wat satépoeder betreft kom ik er echter niet uit.
Er kan zoveel inzitten: piment, knoflook, suiker, gemalen pinda, zout, sesamzaad, arachide-olie, galangalwortel, gedroogde garnalen, geelwortel enzovoorts..... maar welke ingrediënten echt bepalend zijn en in welke hoeveeld ze in de mix moeten worden verwerkt is giswerk. Daarom  grijpen we maar een keer naar een kant-en klaarprodukt. Aziatische (web)winkels zijn daarvoor het juiste adres.

Satépoeder heb je voor veel Vietnamese gerechten nodig. 


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________