|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| starters, 25 stuks, Japan 200 g rauwe tijgergarnalen, gepeld 3 lenteuitjes 1 teen knoflook 3 cm verse gember 1/2 tl sesamolie 1/2 el oestersaus 1 tl sojasaus 25 diepvries gyozas-wraps 1 el plantaardige olie voor erbij: partjes limoen voor de dipsaus: 1 el chili-olie 2 el sojasaus 1/2 tl sesamolie de fijngeraspte schil en het sap van 1/2 limoen 1 tl sesamzaad Bereiding Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dipsaus en zet het terzijde. Snijd de garnalen en lenteuitjes fijn tot een grove pasta en doe die in een kom. Rasp de knofklook en de gember boven de kom en roer die samen met de sesamolie, de oester- en sojasaus door de garnalen-lenteuipasta. Neem een gyozawrap en schep er in het midden een theelepel garnalenmengsel op. Vouw de randen van de wrap over elkaar zodat je een halfrond gevuld pakketje krijgt en druk de randen samen zodat ze niet gaan lekken. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan/hapjespan (met deksel) en plaats er de helft van de gyoza's in met de samengedrukte randen omhoog. Druk ze voorzichtig iets naar beneden zodat ze blijven staan. Bak ze tot ze een goudkleurige en krokante basis hebben (3 à 4 minuten). Voeg 50 ml water toe, zet het deksel op de pan en bak de gyozas verder tot ze volledig gaar zijn en al het water is verdampt (4 à 5 minuten). Houd ze warm en herhaal deze werkwijze voor de andere helft gyozas. Serveer de gyozas met de dipsaus en partjes limoen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|