R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GYOZAS
starters, 25 stuks, Japan

200 g rauwe tijgergarnalen, gepeld
3 lenteuitjes
1 teen knoflook
3 cm verse gember
1/2 tl sesamolie
1/2 el oestersaus
1 tl sojasaus
25 diepvries gyozas-wraps
1 el plantaardige olie

voor erbij:
partjes limoen

voor de dipsaus:
1 el chili-olie
2 el sojasaus
1/2 tl sesamolie
de fijngeraspte schil en het sap van 1/2 limoen
1 tl sesamzaad


Bereiding


Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dipsaus en zet het terzijde.

Snijd de garnalen en lenteuitjes fijn tot een grove pasta en doe die in een kom.

Rasp de knofklook en de gember boven de kom en roer die samen met de sesamolie, de oester- en sojasaus door de garnalen-lenteuipasta.

Neem een gyozawrap en schep er in het midden een theelepel garnalenmengsel op. Vouw de randen van de wrap over elkaar zodat je een  halfrond gevuld pakketje krijgt en druk de randen samen zodat ze niet gaan lekken.

Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan/hapjespan (met deksel) en plaats er de helft van de gyoza's in met de samengedrukte randen omhoog. Druk ze voorzichtig iets naar beneden zodat ze blijven staan. Bak ze tot ze een goudkleurige en krokante basis hebben (3 à 4 minuten).

Voeg 50 ml water toe, zet het deksel op de pan en bak de gyozas verder tot ze volledig gaar zijn en al het water is verdampt (4 à 5 minuten). Houd ze warm en herhaal deze werkwijze voor de andere helft gyozas.

Serveer de gyozas met de dipsaus en partjes limoen.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________