R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
























Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GWARAMARI
gefrituurde ontbijtbroodjes, 12 à 15 stuks, Nepal

250 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl fijngeraspte gember
1/4 tl fijngeraspte knoflook
1/4 tl gemalen komijn
1/4 tl gemalen koriander
1/2 tl zout
zwarte peper, naar smaak
250 ml water
1 l plantaardige olie voor het frituren


Bereiding


Maak het beslag voor gwaramari een dag van tevoren.
Doe de bloem, het bakpoeder, de gember, knoflook, komijn, koriander,  zout en peper in een kom en meng ze.
Voeg terwijl je voortdurend roert geleidelijk het water toe. Roer tot je een egaal, dik beslag hebt.
Bedek de kom met huishoudfolie. Zet de kom in de koelkast.

De volgende dag.
Neem een hoge pan en verhit er de olie in tot 190 C.
Roer het beslag dat nu meer de consistentie van deeg heeft door om eventuele luchtbellen te verwijderen.
Neem circa 30 gram van het beslag/deeg en maak er een balletje van. Laat het voorzichtig in de olie zakken.
Frituur de balletjes 4 à 5 minuten tot ze goudbruin kleuren en een krokante buitenkant hebben.
Neem de broodjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de broodjes warm met thee of één of meerdere chutneys.


Info

Gwaramari betekent letterlijk "een rond brood".
Kruidige en gefrituurde broodjes zullen niet door iedereen met het ontbijt geassocieerd worden. Geen probleem: ook als snack, later op de dag, zijn ze zeer genietbaar.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________