|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gefrituurde ontbijtbroodjes, 12 à 15 stuks, Nepal 250 g tarwebloem 1 tl bakpoeder 1/4 tl fijngeraspte gember 1/4 tl fijngeraspte knoflook 1/4 tl gemalen komijn 1/4 tl gemalen koriander 1/2 tl zout zwarte peper, naar smaak 250 ml water 1 l plantaardige olie voor het frituren Bereiding Maak het beslag voor gwaramari een dag van tevoren. Doe de bloem, het bakpoeder, de gember, knoflook, komijn, koriander, zout en peper in een kom en meng ze. Voeg terwijl je voortdurend roert geleidelijk het water toe. Roer tot je een egaal, dik beslag hebt. Bedek de kom met huishoudfolie. Zet de kom in de koelkast. De volgende dag. Neem een hoge pan en verhit er de olie in tot 190 C. Roer het beslag dat nu meer de consistentie van deeg heeft door om eventuele luchtbellen te verwijderen. Neem circa 30 gram van het beslag/deeg en maak er een balletje van. Laat het voorzichtig in de olie zakken. Frituur de balletjes 4 à 5 minuten tot ze goudbruin kleuren en een krokante buitenkant hebben. Neem de broodjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de broodjes warm met thee of één of meerdere chutneys. Gwaramari betekent letterlijk "een rond brood". Kruidige en gefrituurde broodjes zullen niet door iedereen met het ontbijt geassocieerd worden. Geen probleem: ook als snack, later op de dag, zijn ze zeer genietbaar.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |