|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Israël/Midden-Oosten 4 koppen (960 ml) granaatappelsap 1/2 kop (120 ml) witte suiker 1/2 kop (120 ml) citroensap Bereiding Doe het granaatappelsap, het citroensap en de suiker in een pan en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag als de suiker is opgelost. Laat het mengsel een uur bubbelen of tot het is ingedikt tot ca 1 1/2 kop. Roer tijdens het indikken regelmatig om te voorkomen dat de melasse aanbrandt. Laat de melasse afkoelen tot kamertemperatuur en giet die vervolgens in een afsluitbare fles of glazen pot. Bewaar granaatappelmelasse in de koelkast. Zoet-zure granaatappelmelasse is een belangrijk condiment in het Midden-Oosten. Aan granaatappelsap is gemakkelijk te komen, aan granaatappelmelasse wat minder gemakkelijk. Geen probleem als je die zo gemakkelijk zelf maken kunt. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |