![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
4 p., Nepal 900 g lamskoteletten, bot en vet verwijderd 1 el currypoeder 1 kop bloem 3 eieren, losgeklopt 2 el olie zout en peper voor de marinade: 1 el komijnpoeder 1 tl kurkuma 1/4 tl nootmuskaat 1/2 tl szechuanpeper 2 el citroensap 1 el chilipasta 1 el knoflookpasta 1 el gemberpasta 1/8 tl asefoetida 2 el olie zout en peper verder: (optioneel) pilavrijst geroerbakte goenten mangochutney Bereiding De dag ervoor. Omhul de koteletten met plastic folie en klop ze met een vleeshamer dun tot 6 à 7 milimeter. Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf er de koteletten mee in. Doe de koteletten in een kom, bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. De volgende dag. Kruid de losgeklopte eieren met zout en peper en kruid de bloem met currypoeder en zout. Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier. Haal ze door het eimengsel en vervolgens door de gekruide bloem. Verhit de olie in een pan met antikleefbodem en bak er de koteletten in tot ze goudbruin zijn. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om. Snijd de gebakken koteletten in repen van 2 1/2 centimeter. Suggesties: schik de repen lamsvlees op een bed pilavrijst en roergebakken groenten. Top het lamvlees met mangochutney.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |