R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
























 
 GHORKALI LAMSKOTELETTEN
4 p., Nepal

900 g lamskoteletten, bot en vet verwijderd
1 el currypoeder
1 kop bloem
3 eieren, losgeklopt
2 el olie
zout en peper

voor de marinade:
1 el komijnpoeder
1 tl kurkuma
1/4 tl nootmuskaat
1/2 tl szechuanpeper
2 el citroensap
1 el chilipasta
1 el knoflookpasta
1 el gemberpasta
1/8 tl asefoetida
2 el olie
zout en peper

verder:
(optioneel)
pilavrijst
geroerbakte goenten
mangochutney


Bereiding


De dag ervoor.
Omhul de koteletten met plastic folie en klop ze met een vleeshamer dun tot 6 à 7 milimeter.

Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf er de koteletten mee in. Doe de koteletten in een kom, bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast.

De volgende dag.
Kruid de losgeklopte eieren met zout en peper en kruid de bloem met currypoeder en zout.

Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier.
Haal ze door het eimengsel en vervolgens door de gekruide bloem.

Verhit de olie in een pan met antikleefbodem en bak er de koteletten in tot ze goudbruin zijn. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om.

Snijd de gebakken koteletten in repen van 2 1/2 centimeter.

Suggesties: schik de repen lamsvlees op een bed pilavrijst en roergebakken groenten. Top het lamvlees met mangochutney.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________