![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"GEPEPERDE" VIS
4 p., Nigeria ![]() 600 à 800 g tilapia of zeebaars 2 rode paprika's habanero peper, hoeveelheid naar smaak 1/2 tl oregano 1/2 tl zwarte peper 1/4 tl zout 1 tl uienpoeder 1 tl tijm 1 tl komijn 1 klein bouillonblokje 1 rode ui 1 zoete sinaasappel (optioneel) extra zout, naar smaak of indien noodzakelijk olie voor het frituren Snijd de schoongemaakte vis in eetbare stukken doe ze in een kom. Voeg de oregano, zwarte peper, tijm, komijn, zout en uienpoeder aan de stukken vis toe, verkruimel er het bouillonblokje over en knijp er de sinaasappel boven uit. Meng alles goed, dek de kom af met huishoufolie en zet die in de koelkast. Laat de vis zeker een uur marineren. Snijd een halve rode ui, de beide paprika's en habanero in stukken en maal ze fijn (keukenmachine). Voeg een beetje water toe indien nodig. Verhit het ui-paprikamengsel in een pan tot het vocht verdampt is. Neem de kom met vis uit de koelkast. Schep met een schuimspaan de vis op een bord en giet het achtergebleven marineervocht in de pan met het paprikamengsel. Roer en laat het vocht weer verdampen. Voeg vervolgens 3 eetlepels plantaardige olie toe. Laat het mengsel onder voortdurend roeren op temperatuur komen. Dan terzijde zetten. Frituur de stukken vis in plantaardige olie. Verzeker je ervan dat ze ook van binnen helemaal gaar zijn. Doe de gefrituurde stukken vis in de pan met het paprika-pepermengsel en bedek ze ermee. Laat de pan nog 5 minuten op lage temperatuur op het fornuis staan. Je kunt er jollof rijst of abacha bij serveren en een koele drank. Het "gepeperde" slaat niet zozeer op de "spicyness"' van dit gerecht maar op de voor het gerecht kenmerkende paprika's die ook vaak aangeduid worden als "peppers". naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |