R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
"GEPEPERDE" VIS

4 p., Nigeria





600 à 800 g tilapia of zeebaars
2 rode paprika's
habanero peper, hoeveelheid naar smaak
1/2 tl oregano
1/2 tl zwarte peper
1/4 tl zout
1 tl uienpoeder
1 tl tijm
1 tl komijn
1 klein bouillonblokje
1 rode ui
1 zoete sinaasappel (optioneel)
extra zout, naar smaak of indien noodzakelijk
olie voor het frituren


bereiding


Snijd de schoongemaakte vis in eetbare stukken doe ze in een kom.

Voeg de oregano, zwarte peper, tijm, komijn, zout en uienpoeder aan de stukken vis toe, verkruimel er het bouillonblokje over en knijp er de sinaasappel boven uit. Meng alles goed, dek de kom af met huishoufolie en zet die in de koelkast. Laat de vis zeker een uur marineren.

Snijd een halve rode ui, de beide paprika's en habanero in stukken en maal ze fijn (keukenmachine). Voeg een beetje water toe indien nodig.

Verhit het ui-paprikamengsel in een pan tot het vocht verdampt is.

Neem de kom met vis uit de koelkast. Schep met een schuimspaan de vis op een bord en giet het achtergebleven marineervocht in de pan met het paprikamengsel. Roer en laat het vocht weer verdampen.
Voeg vervolgens 3 eetlepels plantaardige olie toe. Laat het mengsel onder voortdurend roeren op temperatuur komen. Dan terzijde zetten.

Frituur de stukken vis in plantaardige olie. Verzeker je ervan dat ze ook van binnen helemaal gaar zijn.

Doe de gefrituurde stukken vis in de pan met het paprika-pepermengsel en bedek ze ermee. Laat de pan nog 5 minuten op lage temperatuur op het fornuis staan.

Je kunt er jollof rijst of abacha bij serveren en een koele drank.


info


Het "gepeperde" slaat niet zozeer op de "spicyness"' van dit gerecht maar op de voor het gerecht kenmerkende paprika's die ook vaak aangeduid worden als "peppers".




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________