R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEKRUIDE KIP IN ZURE ROOM
4 à 5 p., Georgië





700 g kipfilet
2 grote uien
een plukje saffraan of wat kurkuma (zie Info)
50 g boter
5 el olie
500 g zure room
200 ml water
1 el zwarte peper
5 tenen knoflook
25 g verse koriander
1 gemalen kruidnagel


Bereiding


Doe de boter, de olie en de saffraan of kurkuma in de pan. Verhit de pan op middelhoog vuur.
Voeg als de boter gesmolten is de stukjes kip toe en bak ze gedurende een minuut of 10.
Snijd de uien in (halve) ringen en voeg ze toe. Laat ze 20 minuten meebakken. Roer zo nu en dan.
Plet de knoflook.
Draai het vuur onder de pan uit. Voeg de knoflook toe samen met de zure room, het kruidnagelgruis, de zwarte peper en zout.
Roer grondig en voeg dan geleidelijk het water toe.
Laat het geheel op middelhoog vuur gedurende 2 minuten op temperatuur komen.
Voeg de fijngehakte koriander toe. Roer nog eens en laat de pan nog 2 minuten op het fornuis staan

Warm serveren.


Info


In het oorspronkelijke recept wordt goudsbloem als ingrediënt genoemd. Goudsbloem wordt niet echt als keukenkruid gebruikt maar als een goedkoop alternatief voor saffraan om voedsel te kleuren.

Een alternatief voor saffraan is ook kurkuma, tenminste als het om de kleur gaat, niet wat de smaak betreft.







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________