R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































nternationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEBAKKEN PERZIKEN
dessert, 4 p., Bulgarije





40 g ongezouten boter
6 stevige maar rijpe perziken
12 kruidnagels
90 g vanillesuiker
3 el cognac of droge witte wijn
pistachenootjes
blaadjes munt
poedersuiker
geklopte slagroom

optioneeL:
3 el cognac of droge witte wijn:


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Gebruik de helft van de boter voor het invetten van een ovenschaal.

Halveer de perziken en verwijder de pitten.
Leg de perzikhelften met het velletje naar beneden in de schaal.
Leg in de holte van iedere perzik een kruidnagel.
Strooi de vanillesuiker over de perzikhelften en verdeel er de rest van de boter over.
Druppel de cognac of de wijn over de perziken (optioneel).

Bak de perziken in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn (ca 30 minuten).

Serveer de perziken warm of koud met vers geklopte slagroom, pistachenootjes en wat blaadjes munt en strooi er wat poedersuiker over.


Info














naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________