R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEBAKKEN BONEN

4 p., Nigeria





350 g bruine of zwarte ogenbonen
1 ui, in vier stukken gesneden
1 ui, in dunne halve ringen gesneden
3 kooklepels (?) palmolie of meer
1 groot bouillonblokje
zout naar smaak
habanero peper, naar smaak
water


bereiding


Laat de bonen een nacht in koud water wellen.

Spoel de bonen.

Doe de bonen in een ruime pan. Voeg een bouillonblokje (verpulverd) of bouillonpoeder toe plus een in vier stukken gesneden ui.
Voeg zoveel water toe dat de bonen ermee bedekt zijn en breng het geheel aan de kook. Kook de bonen tot ze zacht zijn (40 à 60 minuten).
Zorg dat het niveau van het water hetzelfde blijft. Voeg wanneer dat nodig is tijdens het koken water toe.

Giet als de bonen gaar zijn het kookwater af.
Strooi zout naar smaak over de bonen.

Kook de uiringen kort in een klein beetje water om ze wat zachter te maken.

Zet een pan op het fornuis en laat er de palmolie in smelten.
Bak er op matige temperatuur de voorgegaarde uiringen in aan.
Voeg de habaneropeper toe en bak die een paar minuten mee.

Voeg de bonen toe en breng ze op temperatuur. Proef of er nog zout toegevoegd moet worden.


Serveer er gebakken bakbananen, gari of brood bij.


info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________