|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
GEBAKKEN BONEN
4 p., Nigeria 350 g bruine of zwarte ogenbonen 1 ui, in vier stukken gesneden 1 ui, in dunne halve ringen gesneden 3 kooklepels (?) palmolie of meer 1 groot bouillonblokje zout naar smaak habanero peper, naar smaak water Laat de bonen een nacht in koud water wellen. Spoel de bonen. Doe de bonen in een ruime pan. Voeg een bouillonblokje (verpulverd) of bouillonpoeder toe plus een in vier stukken gesneden ui. Voeg zoveel water toe dat de bonen ermee bedekt zijn en breng het geheel aan de kook. Kook de bonen tot ze zacht zijn (40 à 60 minuten). Zorg dat het niveau van het water hetzelfde blijft. Voeg wanneer dat nodig is tijdens het koken water toe. Giet als de bonen gaar zijn het kookwater af. Strooi zout naar smaak over de bonen. Kook de uiringen kort in een klein beetje water om ze wat zachter te maken. Zet een pan op het fornuis en laat er de palmolie in smelten. Bak er op matige temperatuur de voorgegaarde uiringen in aan. Voeg de habaneropeper toe en bak die een paar minuten mee. Voeg de bonen toe en breng ze op temperatuur. Proef of er nog zout toegevoegd moet worden. Serveer er gebakken bakbananen, gari of brood bij. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |