R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FRITULE
gefrituurde deeghapjes, Kroatië


500 g bloem
20 g verse gist
2 eidooiers
de rasp van 1 citroen
50 g suiker
20 g gesmolten boter
150 à 200 ml warme melk
50 ml rakija, rum of cognac
5 g zout
plantaardige olie voor het frituren (ca 5 dl)

optioneel:
80 g rozijnen
poedersuiker


Bereiding


Zeef de bloem boven een kom.

Meng in een grote kom de eidooiers, rozijnen, het zout, de suiker, boter, het citroenrasp en 25 ml rakija.

Doe de gist, 100 ml melk en 2 el suiker in een kommetje. Laat het mengsel een kwartier ongemoeid.

Voeg het gistmengsel aan de bloem toe plus voldoende melk voor de vorming van een zacht deeg,

Verhit de olie in een diepe pan.
Schep met een theelepel stukjes deeg op en laat ze in de hete olie glijden.
Frituur de balletjes tot ze egaal goudkleurig zijn.
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.
 
Giet de rest van de rakija over de balletjes als ze allemaal gefrituurd zijn.

Leg de balletjes op een serveerschaal en strooi er (optioneel) poedersuiker over.


Info












naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________