R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gefrituurde deeghapjes, Kroatië 500 g bloem 20 g verse gist 2 eidooiers de rasp van 1 citroen 50 g suiker 20 g gesmolten boter 150 à 200 ml warme melk 50 ml rakija, rum of cognac 5 g zout plantaardige olie voor het frituren (ca 5 dl) optioneel: 80 g rozijnen poedersuiker Bereiding Zeef de bloem boven een kom. Meng in een grote kom de eidooiers, rozijnen, het zout, de suiker, boter, het citroenrasp en 25 ml rakija. Doe de gist, 100 ml melk en 2 el suiker in een kommetje. Laat het mengsel een kwartier ongemoeid. Voeg het gistmengsel aan de bloem toe plus voldoende melk voor de vorming van een zacht deeg, Verhit de olie in een diepe pan. Schep met een theelepel stukjes deeg op en laat ze in de hete olie glijden. Frituur de balletjes tot ze egaal goudkleurig zijn. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier. Giet de rest van de rakija over de balletjes als ze allemaal gefrituurd zijn. Leg de balletjes op een serveerschaal en strooi er (optioneel) poedersuiker over. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |