|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Rusland 2 tl gedroogde gist 1 el suiker of honing 100 ml warme melk 500 g tarwebloem plus extra 10 g zout 2 eieren, licht geklopt 150 ml warme melk 2 el olijfolie 1/2 tl azijn of citroensap 100 g boter, gesmolten en afgekoeld verder: 1 eidooier 2 el melk Bereiding Los de gist en de suiker op in 100 ml warme melk. Zeef boven een kom de bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en giet er de losgeklopte eieren, de rest van de melk (150 ml), de olijfolie, azijn en het gistmengsel in. Kneed de ingrediënten tot een zacht en soepel deeg of laat dat een daarvoor geschikt keukenapparaat doen. Doe het geknede deeg in een met olie ingevette kom en bedek die met een keukendoek. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Druk eventuele luchtbellen uit het deeg. Verdeel het deeg in 8 even grote stukken. Rol de acht stukken deeg nagenoeg rechthoekig uit. Bestrijk een deegstrook met gesmolten boter. Herhaal dit met strook 3 en 4, strook 5 en 6 en strook 7 en 8. Je hebt dan dus 4 rollen deeg. Leg een deegrol in de lengte voor je. Snijd zowel van de linker als van de rechterzijde van de rol een stuk(je) af. Die moeten even groot zijn, samen ongeveer 1/3 deel van de rol. Snijd nu het middenstuk van de deegrol in 4 driehoekjes. Je moet daarbij een beetje smokkelen, omdat de randen van het middenstuk niet schuin zijn. Daar zie je als het brood eenmaal gebakken is echter nauwelijks iets van.. Bouw het brood nu als volgt op. Neem een ruime ronde bak- of taartvorm met losse bodem. Vet de vorm in met boter. Plaats in het midden van de bakvorm de 8 zijkantstukken met het snijvlak naar beneden. Leg daar de driehoeken die je uit de middenstukken gesneden hebt omheen. Doe dat als volgt: leg een driehoek met de punt naar de rand van het bakblik toe, leg er een driehoek naast met de punt naar het midden toe, dan weer een driehoek met de punt naar de rand van de bakvorm toe, enzovoorts. Bedek de bakvorm met een keukendoek en laat het deeg minimaal een half uur narijzen. Verwarm de oven voor (180 C). Doe de eidooier in een kommetje. Voeg het water toe en klop de eidooier los. Bestrijk er het nagerezen brood mee. Bak het brood 25 à 30 minuten. Verlaag de oventemperatuur na 10 minuten naar 160 C. Bestrijk het brood zodra het uit de oven komt met gesmolten boter. Laat het brood een kwartier afkoelen voor je het uit de vorm neemt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |