R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























 











Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FEESTBROOD
Rusland





2 tl gedroogde gist
1 el suiker of honing
100 ml warme melk
500 g tarwebloem plus extra
10 g zout
2 eieren, licht geklopt
150 ml warme melk
2 el olijfolie
1/2 tl azijn of citroensap
100 g boter, gesmolten en afgekoeld

verder:
1 eidooier
2 el melk


Bereiding


Los de gist en de suiker op in 100 ml warme melk.

Zeef boven een kom de bloem en het zout.

Maak een kuiltje in het midden en giet er de losgeklopte eieren, de rest van de melk (150 ml), de olijfolie, azijn en het gistmengsel in. Kneed de ingrediënten tot een zacht en soepel deeg of laat dat een daarvoor geschikt keukenapparaat doen.

Doe het geknede deeg in een met olie ingevette kom en bedek die met een keukendoek. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.

Druk eventuele luchtbellen uit het deeg.
Verdeel het deeg in 8 even grote stukken.

Rol de acht stukken deeg nagenoeg rechthoekig uit.

Bestrijk een deegstrook met gesmolten boter.



Leg er een deegstrook op en bestrijk die ook met boter.



Rol de 2 op elkaar gelegde stroken vanuit een lange zijde op.



Herhaal dit met strook 3 en 4, strook 5 en 6 en strook 7 en 8. Je hebt dan dus 4 rollen deeg.

Leg een deegrol in de lengte voor je.
Snijd zowel van de linker als van de rechterzijde van de rol een stuk(je) af. Die moeten even groot zijn, samen ongeveer 1/3 deel van de rol.



Snijd nu het middenstuk van de deegrol in 4 driehoekjes. Je moet daarbij een beetje smokkelen, omdat de randen van het middenstuk niet schuin zijn. Daar zie je als het brood eenmaal gebakken is echter nauwelijks iets van..



Herhaal dit alles voor de overige rollen.

Bouw het brood nu als volgt op. 
Neem een ruime ronde bak- of taartvorm met losse bodem. Vet de vorm in met boter.

Plaats in het midden van de bakvorm de 8 zijkantstukken met het snijvlak naar beneden.
Leg daar de driehoeken die je uit de middenstukken gesneden hebt omheen. Doe dat als volgt: leg een driehoek met de punt naar de rand van het bakblik toe, leg er een driehoek naast met de punt naar het midden toe, dan weer een driehoek met de punt naar de rand van de bakvorm toe, enzovoorts.


Bedek de bakvorm met een keukendoek en laat het deeg minimaal een half uur narijzen.

Verwarm de oven voor (180 C).

Doe de eidooier in een kommetje. Voeg het water toe en klop de eidooier los. Bestrijk er het nagerezen brood mee.
Bak het brood 25 à 30 minuten. Verlaag de oventemperatuur na 10 minuten naar 160 C.

Bestrijk het brood zodra het uit de oven komt met gesmolten boter.
Laat het brood een kwartier afkoelen voor je het uit de vorm neemt.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________