![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
EWA AGOYIN
palmolie-stew, 4 p., Nigera 2 koppen zwarte ogenbonen geplet chilizaad gedroogde chilipeper(s) gedroogde paprika 1/4 kop gedroogde "crayfish" (rivier)kreeft 1 grote ui 1 kop palmolie 1 bouillonblokje 1 tl zout Week de bonen een nacht in ruim koud water. Week ook geplet chilizaad, gedroogde chilipeper(s) en paprikapoeder een nacht in een beetje water. Kook de bonen in ruim water waaraan zout naar smaak toegevoegd is tot ze gaar en zacht zijn. Maak met met behulp van een spatel een grove puree van de bonen. Snijd 3/4 deel van de ui fijn en voeg dat toe aan het geweekte pepermengsel. Voeg een halve kop water toe en verpulver of maal het chili-ui-watermengsel. Doe het mengsel in een pannetje en laat het koken tot alle vocht is verdampt. Verwarm in een ander pannetje langzaam de palmolie. Voeg er het chilipepermengsel aan toe en laat het op laag vuur even meebakken. Snijd het resterende 1/4 deel ui fijn en bak het apart een minuut of 3. Voeg het vervolgens aan het chilipepermengsel toe. Roer en voeg het bouillonblokje, wat zout en de gedroogde crayfish toe. Laat terwijl je blijft roeren de saus op het vuur staan tot die een lcht bruine kleur heeft gekeregen. Serveer de bonenmash met daarover heen de palmoliesaus. Week de gedroogde chilizaden Serveer er gefrituurde bakbanaan bij. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |