R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
EWA AGOYIN

palmolie-stew, 4 p., Nigera

2 koppen zwarte ogenbonen
geplet chilizaad
gedroogde chilipeper(s)
gedroogde paprika
1/4 kop gedroogde "crayfish" (rivier)kreeft
1 grote ui
1 kop palmolie
1 bouillonblokje
1 tl zout


bereiding


Week de bonen een nacht in ruim koud water.

Week ook geplet chilizaad, gedroogde chilipeper(s) en paprikapoeder een nacht in een beetje water.

Kook de bonen in ruim water waaraan zout naar smaak toegevoegd is tot ze gaar en zacht zijn.
Maak met met behulp van een spatel een grove puree van de bonen.

Snijd 3/4 deel van de ui fijn en voeg dat toe aan het geweekte pepermengsel.
Voeg een halve kop water toe en verpulver of maal het chili-ui-watermengsel.
Doe het mengsel in een pannetje en laat het koken tot alle vocht is verdampt.

Verwarm in een ander pannetje langzaam de palmolie.
Voeg er het chilipepermengsel aan toe en laat het op laag vuur even meebakken.

Snijd het resterende 1/4 deel ui fijn en bak het apart een minuut of 3.
Voeg het vervolgens aan het chilipepermengsel toe.
Roer en voeg het bouillonblokje, wat zout en de gedroogde crayfish toe.
Laat terwijl je blijft roeren de saus op het vuur staan tot die een lcht bruine kleur heeft gekeregen.

Serveer de bonenmash met daarover heen de palmoliesaus.

Week de gedroogde chilizaden

 Serveer er gefrituurde bakbanaan bij.


info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________