R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ELF VULLINGEN VOOR VARENYKY
 Oekraïne


Klik hier voor het bereiden van deeg voor varenyky en voor aanwijzingen hoe de dumplings te vullen en te sluiten.



1
aardappel bacon gekarameliseerde ui
Kook 8 aardappels gaar, bak 100 g bacon en hak die fijn. Bak 1 gehakte ui in het baconvet tot die gekarameliseerd is. Pureer de aardappels, voeg de boter, bacon, ui en zout en peper naar smaak toe en meng alle ingrediënten goed.


2
aardappel-paddenstoelenvulling
Bak 2 fijngesneden uien in boter, voeg 200 g in schijfjes gesneden champignons toe en ga door met bakken tot loskomend vocht is verdampt. Stamp 500 g gekookte aardappels tot puree. Meng de puree, ui en champignons en voeg zout en peper naar smaak toe.


3
kool-ui-wortelvulling
Bak een fijngesneden ui en een grof geraspte wortel in wat olie. Voeg een halve in fijne reepjes gesneden kool toe en stoof die met deksel op de pan gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.


4
appel-suiker-kaneelvulling
Schil 6 zoete appels, rasp ze grof, voeg er 80 g suiker, 1/2 à 1 tl kaneel en 1/2 el maizena aan toe. Meng alles voorzichtig en verwerk de vulling vóór de appels vocht afgeven, dus eigenlijk meteen.


5
gehaktvulling
Bak 2 fijngesneden uien samen met 500 g losgemaakt gehakt 10 à 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.


6
kaas en paddenstoelenvulling
Bak 300 g in schijfjes gesneden champignons mét 1 teen geperste knoflook in wat olie tot het vocht van de paddenstoelen is verdampt. Laat de champignons afkoelen en meng ze met 200 g geraspte harde kaas (soort naar keuze) . Voeg naar smaak zout, peper en peterselie toe.


7
kool en kalkoenvulling
Verhit wat olie en bak er 1 fijngesneden ui glazig in. Voeg 250 g kalkoengehakt toe en bak het rul en gaar. Schuif het ui-kalkoengehaktmengsel op een bord en stoof in dezelfde pan de reepjes kool gaar. Meng de kool, ui en gehakt en voeg zout en peper toe.


8
zuurkoolvulling
LLaat 500 g zuurkool uitlekken. Bak 2 fijngesneden uien goudbruin. Meng de uien, zuurkool, zout, peper en 1 tl suiker en stoof het geheel 30 à 40 minuten.


9
cottage cheese-dille-komijnvulling
Meng 500 g cottage cheese, 1 ei, 2 el gehakte dille, 1 el komijnzaad en voeg zout en peper naar smaak toe.


10
zzure kersen-chocoladevulling
Ontpit 500 g zure kersen en snijd het vruchtvlees grof. Laat kersen uit pot goed uitlekken. Doe 150 g suiker en 1 el maizena in een kom en schep er de kersen in om.
Optioneel: Hak 100 g donkere chocolade in stukjes. Schep wat kersen op ieder deegrondje en strooi er wat stukjes chocolade over.


11
zoete kaasvulling
Druk 500 g cottage cheese door een zeef. Voeg 2 à 3 el suiker, 1 ei en 1/4 tl vanillesuiker toe en meng deze ingrediënten. Je kunt ook een handvol rozijnen toevoegen. 


Info


Zoals je ziet is de ene vulling de andere niet en dat maakt dat varenyky
niet snel zullen vervelen. Een aantal van de vullingen die met de tijd min of meer klassiek zijn geworden, heb ik hier bij elkaar gezet. Als dit elftal een paar doelpunten scoort, ben ik tevreden.



naar boven
a 3 el Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________
suiker toe