|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
EFO RIRO
vlees, vis en groentenstew, 6 p., Nigera 750 g rundvlees ("beef shank", zie info), in stukken van ca 4 cm 2 rode uien 1 el (mild) currypoeder 1 blokje runderbouillon 1 rode paprika 5 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden of 1 blik tomaatblokjes 4 scotch bonnet chilies of 5 rode chilies, zaad verwijderd en fijngesneden 80 ml rode palmolie of plantaardige olie 1 stuk stokvis of gedroogde stukken vis, een nacht geweld 5 kleine gedroogde garnalen, gemalen 2 bosjes spinazie voor erbij: gestoomde rijst Doe de blokjes vlees, 2 theelepels zout, 1 ui, het currypoeder, het bouillonblokje en een halve liter water in een grote pan en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur naar middelhoog en kook het vlees tot het gaar is (ca 35 minuten). Terzijde zetten. Puls ondertussn de paprika, tomaten, chilies en de overige ui in de foodprocessor tot een pasta. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de pasta toe en bak die al roerend tot de olie vrijkomt (ca 10 minuten). Voeg het vlees, de kookvloeistof, de stokvis, de garnalen en de spinazie toe. Zet het deksel op de pan, verlaag de temperatuur naar middelhoog en laat het geheel koken tot de spinazie geslonken is (ca 10 minuten). Strooi er wat extra ui over. Serveren met rijst. Beef shank is is een stuk vlees genomen van een bovenpoot van een rund. Het is een behoorlijk taai en droog stuk vlees dat lang moet garen. Het is ook erg goedkoop. Gewoonlijk wordt er gehakt gemaakt van beef shank of wordt het verkocht als "soepvlees". naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |