R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
EFO RIRO
vlees, vis en groentenstew, 6 p., Nigera

750 g rundvlees ("beef shank", zie info), in stukken van ca 4 cm
2 rode uien
1 el (mild) currypoeder
1 blokje runderbouillon
1 rode paprika
5 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden of 1 blik tomaatblokjes
4 scotch bonnet chilies of 5 rode chilies, zaad verwijderd en fijngesneden
80 ml rode palmolie of plantaardige olie
1 stuk stokvis of gedroogde stukken vis, een nacht geweld
5 kleine gedroogde garnalen, gemalen
2 bosjes spinazie

voor erbij:
gestoomde rijst


bereiding


Doe de blokjes vlees, 2 theelepels zout, 1 ui, het currypoeder, het bouillonblokje en een halve liter water in een grote pan en breng ze aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur naar middelhoog en kook het vlees tot het gaar is (ca 35 minuten). Terzijde zetten.

Puls ondertussn de paprika, tomaten, chilies en de overige ui in de foodprocessor tot een pasta.

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de pasta toe en bak die al roerend tot de olie vrijkomt (ca 10 minuten).
Voeg het vlees, de kookvloeistof, de stokvis, de garnalen en de spinazie toe.
Zet het deksel op de pan, verlaag de temperatuur naar middelhoog en laat het geheel koken tot de spinazie geslonken is  (ca 10 minuten).
Strooi er wat extra ui over.

Serveren met rijst.
 
info


Beef shank is is een stuk vlees genomen van een bovenpoot van een rund. Het is een behoorlijk taai en droog stuk vlees dat lang moet garen. Het is ook erg goedkoop. Gewoonlijk wordt er gehakt gemaakt van beef shank of wordt het verkocht als "soepvlees". 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________