R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DRUMSTICKS IN NIGERIAANSE KOKOS-CURRYSAUS

4 p., Nigera

2 1/2 kop kokosmelk
3 paddenstoelen, in plakjes gesneden
1 rode ui, gehakt
1/4 groene paprika
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1 tl uienpoeder
1 tl zwarte peper
1 tl tijm
1 el currypoeder
1 blokje kippenbouillon

12 drumsticks


bereiding


Blend in de keukenmachine 1/4 rode en 1/4 gele paprika plus de helft van de gehakte rode ui.

Rasp de rest van de paprika's (1/2 groene, 1/4 rode en 1/4 gele paprika) of snijd die heel fijn.

Doe de drumsticks in een ruime pan en verwarm die op middelhoge temperatuur.

Voeg de tijm, het uienpoeder, zout , peper en de rest van de rode ui toe en roer tot het geheel gaat stomen.
Voeg de kokosmelk en het currypoeder toe en laat het geheel met het deksel op de pan 3 minuten pruttelen.

Voeg de plakjes champignon toe en als die op temperatuur gekomen zijn het geblende paprika-uimengsel plus de geraspte of heel fijn gesneden paprika's.
Voeg zout toe, indien nodig of gewenst en plaats het deksel op de pan. Laat de inhoud van de pan pruttelen tot de drumsticks helemaal gaar zijn.

Serveer er gekookte witte rijst of gekookte witte kokosrijst of zelfs aardappelpuree bij. Voor wie koolhydraatarm eet, het gerecht combineert ook goed met gekookte of gestoomde bloemkool.


info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________