|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
DRUMSTICKS IN NIGERIAANSE
KOKOS-CURRYSAUS
4 p., Nigera 2 1/2 kop kokosmelk 3 paddenstoelen, in plakjes gesneden 1 rode ui, gehakt 1/4 groene paprika 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1 tl uienpoeder 1 tl zwarte peper 1 tl tijm 1 el currypoeder 1 blokje kippenbouillon 12 drumsticks Blend in de keukenmachine 1/4 rode en 1/4 gele paprika plus de helft van de gehakte rode ui. Rasp de rest van de paprika's (1/2 groene, 1/4 rode en 1/4 gele paprika) of snijd die heel fijn. Doe de drumsticks in een ruime pan en verwarm die op middelhoge temperatuur. Voeg de tijm, het uienpoeder, zout , peper en de rest van de rode ui toe en roer tot het geheel gaat stomen. Voeg de kokosmelk en het currypoeder toe en laat het geheel met het deksel op de pan 3 minuten pruttelen. Voeg de plakjes champignon toe en als die op temperatuur gekomen zijn het geblende paprika-uimengsel plus de geraspte of heel fijn gesneden paprika's. Voeg zout toe, indien nodig of gewenst en plaats het deksel op de pan. Laat de inhoud van de pan pruttelen tot de drumsticks helemaal gaar zijn. Serveer er gekookte witte rijst of gekookte witte kokosrijst of zelfs aardappelpuree bij. Voor wie koolhydraatarm eet, het gerecht combineert ook goed met gekookte of gestoomde bloemkool. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |