R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DOBLADITAS

Chileense broodjes, 8 stuks






4 koppen tarwebloem
1 tl zout
2 tl bakpoeder
1/2 kop melk
1 kop boter, gesmolten
3 el boter, gesmolten


Bereiding


Verwarm de oven voor op 225 C.

Vet een bakplaat in of bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een ruime kom de bloem, het zout, het bakpoeder, de melk en 1 kop gesmolten boter.
Stort de massa op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot je een egaal en elastisch deeg hebt.

Rol het deeg uit tot het een dikte heeft van circa 3 mm en snijd het in rondjes van 20 centimeter doorsnee.
Bestrijk de rondjes met de rest van de gesmolten boter.
Vouw ieder rondje dubbel (halve maan) en vouw iedere helft ook weer dubbel, zodat je kwarten krijgt bestaande uit 4 lagen.
Druk de lagen wat aan zodat ze aan elkaar blijven "plakken".

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Serveer de broodjes warm.


Info


De broodjes smaken het best als ze warm - zo uit de oven- gegeten worden of wanneer je ze later roostert.

Voeg als het deeg moeilijk te kneden is een beetje melk toe.
Hoewel dobladitos broodjes genoemd worden, doen ze qua smaak eerder aan scones denken en qua consistentie eerder aan een stevige zanddeegkoek. 

Om ze wat luchtiger te krijgen kun je beter (droge) gist gebruiken in plaats van bakpoeder en het deeg eerst eens goed laten rijzen nadat je het gekneed hebt.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________