|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
DENGU
soja-bonenstew, 4 p., Kenia
225 g mung (soja)bonen, een nacht in water geweekt 2 el ghee of boter 2 tenen knoflook, geperst 1 rode ui, fijngehakt 2 el tomatenpuree 1/2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden 1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt 300 ml water Doe de sojabonen in een pan en giet erzoveel water bij dat de bonen onder staan. Breng het water aan de kook. Kook de bonen tot ze zacht zijn en het water is verdampt. Neem de pan van het vuur en stamp de bonen met een aardappelpureestamper of met een vork tot een wat groffe massa. Verhit de ghee of boter in een andere pan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze in 4 à 5 minuten goudkleurig. Voeg de tomatenpuree toe en bak, terwijl je roert, het geheel nog 2 à 3 minuten. Voeg de gestampte bonen toe en meng ze met het ui-knoflookmengsel. Voeg de stukjes rode paprika, groene paprika en chilipeper toe en meng ze met de rest.. Voeg het water toe en breng het geheel, terwijl je roert aan de kook. Laat het gerecht op lage temperatuur 10 pruttelen voor het te serveren. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |