R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DAL BHAT
linzencurry, Nepal

1 1/2 kop ongekookte rijst
1 kop linzen (kleur naar keuze)
1 kleine ui
3 tenen knoflook
1 el olijfolie
ca 475 g tomaten uit blik
1/3 kop koriander
1 limoen
1 rode chili

naar smaak:
zout en peper
komijn
koriander
kurkuma
cayennepeper


Bereiding


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en en bak er de ui en knoflook in tot ze zacht zijn.

Voeg de linzen toe en bak ze een paar minuten mee.

Voeg 3 koppen water toe en breng die aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat de inhoud op matige temperatuur garen.
Voeg als het water geabsorbeerd is (15 minuten of wat langer) de specerijen toe, om te beginnen een 1/2 theelepel van iedere specerij, plus de tomaten en meer water als dat nodig is.

Laat het geheel verder pruttelen tot de linzen gaar zijn en de smaken zijn samengesmolten (10 à 15 minuten).
Proef en en stel indien gewenst de hoevelheid specerijen bij.

Voeg vlak voor het einde een handvol fijngesneden koriander toe en neem de pan van de hittebron.

Schep op ieder bord een paar flinke eetlepels rijst en schep er de linzen boven op.
Garneer net een maantje limoen, wat fijngesneden chilipeper en een takje koriander.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________