![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
linzencurry, Nepal 1 kop linzen (kleur naar keuze) 1 kleine ui 3 tenen knoflook 1 el olijfolie ca 475 g tomaten uit blik 1/3 kop koriander 1 limoen 1 rode chili naar smaak: zout en peper komijn koriander kurkuma cayennepeper Bereiding Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en en bak er de ui en knoflook in tot ze zacht zijn. Voeg de linzen toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg 3 koppen water toe en breng die aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat de inhoud op matige temperatuur garen. Voeg als het water geabsorbeerd is (15 minuten of wat langer) de specerijen toe, om te beginnen een 1/2 theelepel van iedere specerij, plus de tomaten en meer water als dat nodig is. Laat het geheel verder pruttelen tot de linzen gaar zijn en de smaken zijn samengesmolten (10 à 15 minuten). Proef en en stel indien gewenst de hoevelheid specerijen bij. Voeg vlak voor het einde een handvol fijngesneden koriander toe en neem de pan van de hittebron. Schep op ieder bord een paar flinke eetlepels rijst en schep er de linzen boven op. Garneer net een maantje limoen, wat fijngesneden chilipeper en een takje koriander.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |