|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kippenstew, 4 p., Korea 1350 g delen kip (met bot), in kleine stukken gesneden 1 1/2 kop water 1/4 kop sojasaus 2 el rijstwijn 2 el gochujang (Koreaanse rode chili-peperpasta) 2 el gochugaru (Koreaanse rode pepervlokken) 1 el honing 1 el witte suiker 1 snufje zwarte peper 300 g aardappels, in flinke stukken gesneden 1/2 ui, in flinke stukken gesneden 2 wortels in flinke stukken gesneden 4 of meer tenen knoflook 2 of meer schijfjes verse gember 2 lente-uitjes in stukken van 5 cm 1 el sesamolie 1 tl sesamzaad Bereiding Roer in een grote pan water, sojasaus, rijstwijn, rode chilipeperpasta, rode chilipepervlokken, honing, suiker en zwarte peper door elkaar. Voeg de stukken kip toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag het vuur naar middelhoog, zet een deksel op de pan en laat de stukken kip 15 minuten garen. Voeg de aardappels, wortels, ui, knoflook en gember toe en meng ze met de reeds aanwezige ingrediënten. Laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn (15 à 20 minuten). Neem het deksel van de pan en laat het geheel nog 10 minuten op het fornuis staan zodat het vocht wat kan verdampen. Roer de lente-ui, de sesamolie en het sesamzaad door de stew en neem de pan van het vuur. Het gerecht kan geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|