R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DAKDORITANG
kippenstew, 4 p., Korea

1350 g delen kip (met bot), in kleine stukken gesneden
1 1/2 kop water
1/4 kop sojasaus
2 el rijstwijn
2 el gochujang (Koreaanse rode chili-peperpasta)
2 el gochugaru (Koreaanse rode pepervlokken)
1 el honing
1 el witte suiker
1 snufje zwarte peper
300 g aardappels, in flinke stukken gesneden
1/2 ui, in flinke stukken gesneden
2 wortels in flinke stukken gesneden
4 of meer tenen knoflook
2 of meer schijfjes verse gember
2 lente-uitjes in stukken van 5 cm
1 el sesamolie
1 tl sesamzaad


Bereiding


Roer in een grote pan water, sojasaus, rijstwijn, rode chilipeperpasta, rode chilipepervlokken, honing, suiker en zwarte peper door elkaar.

Voeg de stukken kip toe en breng het geheel aan de kook.

Verlaag het vuur naar middelhoog, zet een deksel op de pan en laat de stukken kip 15 minuten garen.

Voeg de aardappels, wortels, ui, knoflook en gember toe en meng ze met de reeds aanwezige ingrediënten. Laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn (15 à 20 minuten).

Neem het deksel van de pan en laat het geheel nog 10 minuten op het fornuis staan zodat het vocht wat kan verdampen.

Roer de lente-ui, de sesamolie en het sesamzaad door de stew en neem de pan van het vuur.
Het gerecht kan geserveerd worden.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________