|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 2 koppen (480 ml), India 1 el arachide-olie een klontje smen, boter of margarine 1 kleine ui of 1/2 grote ui, fijngesneden 2 tl verse gember, geraspt 1 el knoflook, geperst 1/2 tl gemalen kaneel 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1 el gemalen koriander 1 el gemalen komijn 1/4 tl gemalen kurkuma 1/2 tl cayennepeper 1 flinke tomaat 1 (serrano) chilipeper, zaad verwijderd 1/4 kop verse koriander 1/4 kop (volle) yoghurt, losgeklopt 1 à 1 1/2 kop water (zie info) Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie en de boter in een koekenpan en sauteer er de stukjes ui in tot ze flink gebruind zijn. Voeg de gember en de knoflook toe en sauteer ze een paar minuten mee. Blend het ui-knoflook-gembermengsel tot een egaal geheel en doe het terug in de pan. Roer er de kaneel, zwarte peper, koriander, komijn, kurkuma en cayennepeper door. Bak het mengsel op laag vuur tot het de consistentie van een pasta heeft. Pureer de tomaat samen met de chilipeper en de verse koriander. Voeg de puree toe aan het mengsel in de koekenpan en roer het geheel op laag vuur door tot het vocht van de tomaat en de verse koriander grotendeels verdampt is. Voeg beetje bij beetje, terwijl je roert de yoghurt toe. Blend het mengsel nog eens en doe het terug in de koekenpan. Voeg het water toe en draai het vuur hoog. Laat de saus met het deksel op de pan 3 minuten koken. Draai het vuur laag, neem het deksel van de pan en laat de saus pruttelen tot ze de gewenste dikte heeft. Deze basis-currysaus is zowel geschikt voor vlees als groenten. Laat vlees de laaste 5 à 10 minuten van de gaartijd in de saus sudderen en groenten 3 à 5 minuten. Dit recept levert met wat aanpassing een heerlijke currysaus op. Er wordt in het oorspronkelijk recept geen zout vermeld maar dat moet je beslist naar smaak toevoegen. Met 1 1/2 kop water wordt de saus erg dun en waterig. Je kunt beter minder water en wat meer yoghurt toevoegen. Blijft de saus aan de dunne kant, bind die dan met wat in koud water opgeloste maizena.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|