R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 CUBAANSE KIPPASTEI
hoofdgerecht, 6 p., Cuba





1 kip van ca 1 1/2 kilo
6 peperbolletjes
1 laurierblad
3 takjes verse peterselie
2 el olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 hardgekookte eieren, gehakt
2 tomaten, grof gehakt
50 g groene olijven, ontpit, grof gehakt
1 el kappertjes, uitgelekt
65 g rozijnen
zout en versgemalen zwarte peper

voor de topping:
500 g maiskorrels (blik/pot of diepvries)
90 g boter
2 tl basterdsuiker
3 eieren, licht geklopt
zout






Bereiding


Doe de kip in een grote pan en voeg zoveel water toe dat die ermee bedekt wordt.
Voeg de peperbolletjes, het laurierblad en de peterselie toe en breng het geheel aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag en doe het deksel op de pan.
Laat de kip een uur lang zachtjes garen.
Laat de kip vervolgens in het kooknat afkoelen.

Neem de kip als die voldoende afgekoeld is uit de pan.
Verwijder vel en botten en trek met twee vorken het vlees in draderige stukken.

Doe de maiskorrels in de blender of foodprocessor en pureer ze.

Smelt op laag vuur de boter in een pan.
Voeg de gepureerde maiskorrels, de suiker en royaal zout toe.
Bak het mengsel onder voortdurend roeren tot het dikker wordt en van de zijkant van de pan loslaat (ca 10 minuten).
Neem de pan van het vuur en laat het maismengsel 10 minuten afkoelen.
Roer er vervolgens langzaam de geklopte eieren door, steeds een beetje tegelijk.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Verhit de olie in een grote bakpan en sauteer er de ui in tot die zacht en doorschijnend is (ongeveer 5 minuten).
Kruid de ui met zout en peper.
Voeg de gehakte hardgekookte eieren, de tomaten, olijven, kappertjes en rozijnen aan de uisnippers toe en meng ze.
Schep vervolgens het kippenvlees door het mengsel.
Doe het mengsel in een bakvorm of ovenschaal van 25 bij 20 cm en spreid er met een lepel de topping over uit.

Bak de pie tot de topping mooi goudbruin kleurt (ca 45 minuten).
Laat het gerecht 10 minuten staan voor je het op warme borden serveert.
 

Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________