R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CREAMY CHICKEN PESTO PASTA
romige kip met pesto-pasta, 4 p., Australië





350 g penne
300 ml slagroom
1/2 kop verse pesto
3 bosuitjes, fijngesneden
300 g geroosterde kip, in stukjes
1/2 kop zongedroogde tomaten, uitgelekt en in smalle reepjes gesneden
1/3 kop geraspte parmezaanse kaas

voor de garnering:
bosui
geraspte parmezaanse kaas
pijnboompitten
een paar verse tomaten
wat verse basilicum


Bereiding


Kook de pasta volgens voorschrift in een pan met gezouten water beetgaar.
Giet de pasta af. Bewaar 1/4 kop (60 ml) van het vocht.
Doe de pasta terug in de pan en draai het vuur laag.

Voeg het opgevangen water, de room, de pesto, bosui, kip en tomaten toe en meng ze met de pasta.
Kook het gerecht nog 1 à 2 minuten tot alles goed op temperatuur is.

Verdeel het gerecht over 4 kommen of diepe borden.

Garneer met wat ringetjes bosui, geraspte parmezaanse kaas en een paar stukjes tomaat.


Info


Een heerlijke pastaschotel naar een Australisch recept maar qua inhoud zo Italiaans als maar zijn kan.

Dit pastagerecht verdient wel wat meer kleur. Daarom heb ik er wat ingrediënten ter garnering aan toegevoegd.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________