|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
CITROENLAM
hoofdgerecht, 4 p., Egypte 225 g ui, fijngehakt 6 teentjes knoflook, geperst 50 g amandelen, fijngemalen rasp en sap van 1 citroen 2 el plantaardige olie 1 tl gemalen koriander zout en peper 450 g lamsvlees, in blokjes gesneden verder; 250 à 300 g rijst voor de garnering: schijfjes citroen hele amandelen Bereiding Doe het lamsvlees in een kom. Meng de ui, knoflook, amandelen, citroenrasp, citroensap, olie, koriander en zout en peper en voeg het mengsel aan het vlees toe. Schep het geheel om. Bedek de schaal met plastic folie en laat het vlees in de koelkast minimaal een uur marineren. Verhit een pan met anti-aanbakbodem. Doe het vlees met de marinade in de pan. Laat op hoge temperatuur het vocht verdampen (ca 5 minuten) zodat alleen de olie overblijft. Voeg zoveel water aan het vlees toe dat het er net mee bedekt wordt en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en zet het deksel op de pan. Laat het vlees een uur garen. Kook in de tussentijd de rijst. Leg na een half uur garing wat schijfjes citroen op het vlees en zet het deksel weer op de pan. Neem de pan van het vuur en laat die een paar minuten onaangeroerd staan. Doe de rijst op een serveerschaal en schep er het vlees over. Garneer met schijfjes citroen en hele amandelen. Citroenlam gaat goed samen met kokos-sperziebonen. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |