R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CITROENLAM

hoofdgerecht, 4 p., Egypte





225 g ui, fijngehakt
6 teentjes knoflook, geperst
50 g amandelen, fijngemalen
rasp en sap van 1 citroen
2 el plantaardige olie
1 tl gemalen koriander
zout en peper
450 g lamsvlees, in blokjes gesneden

verder;
250 à 300 g rijst

voor de garnering:
schijfjes citroen
hele amandelen


Bereiding


Doe het lamsvlees in een kom.

Meng de ui, knoflook, amandelen, citroenrasp, citroensap, olie, koriander en zout en peper en voeg het mengsel aan het vlees toe. Schep het geheel om.
Bedek de schaal met plastic folie en laat het vlees in de koelkast minimaal een uur marineren.

Verhit een pan met anti-aanbakbodem. Doe het vlees met de marinade in de pan.
Laat op hoge temperatuur het vocht verdampen (ca 5 minuten) zodat alleen de olie overblijft.

Voeg zoveel water aan het vlees toe dat het er net mee bedekt wordt en breng het aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en zet het deksel op de pan. Laat het vlees een uur garen. Kook in de tussentijd de rijst.

Leg na een half uur garing wat schijfjes citroen op het vlees en zet het deksel weer op de pan.

Neem de pan van het vuur en laat die een paar minuten onaangeroerd staan.

Doe de rijst op een serveerschaal en schep er het vlees over.
Garneer met schijfjes citroen en hele amandelen.


Info


Citroenlam gaat goed samen met kokos-sperziebonen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________