![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CHORBA HAMRA
rode soep, 4 p., Algerije ![]() 1 el olijfolie 225 g lamsvlees, in blokjes 1 grote ui, fijngehakt 2 tl gemalen koriander 1/2 tl cayennepeper 1/4 tl versgemalen zwarte peper 1/4 tl kaneelpoeder 1 tl zout 450 g tomaten, geplet of in stukjes 1 grote aardappel, fijngesneden 1 grote wortel, fijngesneden 1 middelgrote courgette, in stukjes 1 stengel bleekselderij, in stukjes 400 g gekookte kikkererwten 115 g vermicelli, in stukjes gebroken 1 1/2 l groentenbouillon voor erbij: partjes citroen
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan en bak er het lamsvlees met de uien in. Voeg er het zout en de specerijen aan toe. Voeg als het lamsvlees aan alle kanten gebruind is de bouillon toe. Voeg als de bouillon kookt alle overige ingrediënten toe behalve de vermicelli. Draai als ook die op temperatuur zijn gekomen het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de pan 12 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de vermicelli toe. Laat de soep zachtjes verder pruttelen tot de vermicelli gaar is. Schep de soep in kommen en serveer er partjes citroen bij.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |