R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten






























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHORBA HAMRA

rode soep, 4 p., Algerije






1 el olijfolie
225 g lamsvlees, in blokjes
1 grote ui, fijngehakt
2 tl gemalen koriander
1/2 tl cayennepeper
1/4 tl versgemalen zwarte peper
1/4 tl kaneelpoeder
1 tl zout
450 g tomaten, geplet of in stukjes
1 grote aardappel, fijngesneden
1 grote wortel, fijngesneden
1 middelgrote courgette, in stukjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
400 g gekookte kikkererwten
115 g vermicelli, in stukjes gebroken
1 1/2 l groentenbouillon

voor erbij:
 partjes citroen


Bereidingswijze


Verhit de olie in een grote pan en bak er het lamsvlees met de uien in.
Voeg er het zout en de specerijen aan toe.
Voeg als het lamsvlees aan alle kanten gebruind is de bouillon toe.
Voeg als de bouillon kookt alle overige ingrediënten toe behalve de vermicelli. Draai als ook die op temperatuur zijn gekomen het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de pan 12 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de vermicelli toe.
Laat de soep zachtjes verder pruttelen tot de vermicelli gaar is.

Schep de soep in kommen en serveer er partjes citroen bij.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________