|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
aardappelgerecht, 4 p., Ierland 850 g aardappels 150 g lenteuitjes of sjalotjes 150 ml melk of wat meer zout en versgemalen zwarte peper 150 g boter Bereiding Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze ca 20 minuten in licht gezouten water. Snijd de lenteuitjes in ringetjes, doe ze met de melk in een pannetje en breng ze aan de kook. Laat ze vervolgens zachtjes gaar pruttelen. Stamp de gekookte aardappels fijn en schep er de gegaarde lenteuitjes door. Voeg daarbij zoveel hete melk toe dat het een romig, smeuïg geheel wordt. Breng de champ op smaak met zout en peper en warm die nog even goed door. Schep de champ op borden of in kommen en maak met een lepel een uitholling in het midden. Verdeel de boter over de kuiltjes in de champ. Serveer de champ terwijl de boter smelt. |