R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHAMP




aardappelgerecht, 4 p., Ierland

850 g aardappels
150 g lenteuitjes of sjalotjes
150 ml melk of wat meer
zout en versgemalen zwarte peper
150 g boter


Bereiding


Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze ca 20 minuten in licht gezouten water.

Snijd de lenteuitjes in ringetjes, doe ze met de melk in een pannetje en breng ze aan de kook. Laat ze vervolgens zachtjes gaar pruttelen.

Stamp de gekookte aardappels fijn en schep er de gegaarde lenteuitjes door. Voeg daarbij zoveel hete melk toe dat het een romig, smeuïg geheel wordt. Breng de champ op smaak met zout en peper en warm die nog even goed door.
Schep de champ op borden of in kommen en maak met een lepel een uitholling in het midden.

Verdeel de boter over de kuiltjes in de champ. Serveer de champ terwijl de boter smelt.


Info








 

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________