![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bloemkoolcurry, 4 p., Nepal ![]() 1 flinke bloemkool, in roosjes 3 aardappels, in blokjes gesneden 1 flinke wortel, in dunne schijfjes (3 à 4 mm) 1 rijpe tomaat, in stukjes gehakt 1 ui, in ringen 2 à 3 tenen knoflook 1 el verse gember, geraspt 1 chilipeper, fijngesneden of 1/2 tl chilivlokken 1 el ghee of boter 1 el pantaardige olie 1 tl komijn 1 tl koriander 1 tl kurkuma 1/2 tl kaneel 2 laurierblaadjes zout en peper naar smaak 1 1/2 kop water of groentenbouillon optioneel: 1/2 kop erwten korianderblad, fijngesneden Bereiding Verhit de ghee/boter en de olie in een zware pan met deksel en sauteer er de uiringen in tot ze glazig zijn (ca 5 minuten). Voeg de specerijen, knoflook, gember, chilipeper (optioneel), tomaat en zout en peper toe en laat onder regelmatig roeren het vocht van de tomaten verdampen en de pan droog worden. Voeg het water (of de bouillon) toe en breng het aan de kook. Voeg de blaadjes laurier toe en verlaag de temperatuur. Laat het geheel vervolgens 10 minuten zachtjes koken. Voeg de aardappels en schijjes wortel toe en laat ze 12 minuten garen. Voeg de roosje bloemkool toe en laat ze 6 à 8 minuten meegaren. Voeg indien gewenst een paar minuten voor het einde van de gaartijd de erwten toe Proef en voeg zonodig meer zout en peper toe. Verwijder voor het serveren de blaadjes laurier. Serveer er roti, rijst of dahl bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |