R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CAULI TARKARI
bloemkoolcurry, 4 p., Nepal





1 flinke bloemkool, in roosjes
3 aardappels, in blokjes gesneden
1 flinke wortel, in dunne schijfjes (3 à 4 mm)
1 rijpe tomaat, in stukjes gehakt
1 ui, in ringen
2 à 3 tenen knoflook
1 el verse gember, geraspt
1 chilipeper, fijngesneden of 1/2 tl chilivlokken

1 el ghee of boter
1 el pantaardige olie
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl kurkuma
1/2 tl kaneel
2 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
1 1/2 kop water of groentenbouillon

optioneel:
1/2 kop erwten
korianderblad, fijngesneden

Bereiding


Verhit de ghee/boter en de olie in een zware pan met deksel en sauteer er de uiringen in tot ze glazig zijn (ca 5 minuten).
Voeg de specerijen, knoflook, gember, chilipeper (optioneel), tomaat en zout en peper toe en laat onder regelmatig roeren het vocht van de tomaten verdampen en de pan droog worden.
 
Voeg het water (of de bouillon) toe en breng het aan de kook.
Voeg de blaadjes laurier toe en verlaag de temperatuur. Laat het geheel vervolgens 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de aardappels en schijjes wortel toe en laat ze 12 minuten garen.
Voeg de roosje bloemkool toe en laat ze 6 à 8 minuten meegaren.
Voeg indien gewenst een paar minuten voor het einde van de gaartijd de erwten toe
Proef en voeg zonodig  meer zout en peper toe.

Verwijder voor het serveren de blaadjes laurier.

Serveer er roti, rijst of dahl bij.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________