R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CARBONARA DI SALMONE AFFUMICATA 
4 p., Italië






350 g spaghetti of linguine
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 eidooiers
1 el melk
1 1/2 el boter
3 el olijfolie
2 x laurierblad
200 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
3 el witte wijn

verder:
wat geraspte pecorino

Bereiding


Breng een flinke pan gezouten water aan de kook en kook er de pasta al dente in volgens de aanwzijzingen op de verpakking.
Klop in kom de eidooiers met de melk en wat zout en peper los. terzijde zetten.

Verhit op middelhoge temperatuur de boter en olijfolie  in een bakpan, voeg de laurierblaadjes toe en laat ze een minuut "zweten".
Voeg de in stukjes gesneden gerookte zalm toe en bak ze terwijl je roert tot ze doorgaard zijn (ca 3 minuten).
Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen (1 à 2 minuten).
Voeg peper naar smaak toe.

Giet de pasta af en voeg die aan de stukjes zalm in de bakpan toe. Meng ze goed.
Neem daaropvolgend de pan van de hittebron en giet het eigeelmengsel over de zalmpasta. Schep die om tot het eimengsel er gelijkmatig over verdeel is.

Rasp indien gewenst pecorino over de carbonara di salmone affumicata en serveer die.

Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________