R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CARBONARA DI SALMONE AFFUMICATA
4 p., Italië 350 g spaghetti of linguine zeezout en versgemalen zwarte peper 2 eidooiers 1 el melk 1 1/2 el boter 3 el olijfolie 2 x laurierblad 200 g gerookte zalm, in stukjes gesneden 3 el witte wijn verder: wat geraspte pecorino Breng een flinke pan gezouten water aan de kook en kook er de pasta al dente in volgens de aanwzijzingen op de verpakking. Klop in kom de eidooiers met de melk en wat zout en peper los. terzijde zetten. Verhit op middelhoge temperatuur de boter en olijfolie in een bakpan, voeg de laurierblaadjes toe en laat ze een minuut "zweten". Voeg de in stukjes gesneden gerookte zalm toe en bak ze terwijl je roert tot ze doorgaard zijn (ca 3 minuten). Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen (1 à 2 minuten). Voeg peper naar smaak toe. Giet de pasta af en voeg die aan de stukjes zalm in de bakpan toe. Meng ze goed. Neem daaropvolgend de pan van de hittebron en giet het eigeelmengsel over de zalmpasta. Schep die om tot het eimengsel er gelijkmatig over verdeel is. Rasp indien gewenst pecorino over de carbonara di salmone affumicata en serveer die.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |