Internationaal
Landen:
Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________ |
CANH CA NAU DUA
vissoep met ananas, 4 à 6 p., Vietnam
350 g kabeljauwfilet, in blokjes
de kop van een kabeljauw
grof zeezout en versgemalen zwarte of witte peper
3 à 4 el tamarindepulp
200 g verse ananas, in schijven en vervolgens in (niet te kleine) stukjes gesneden
1 rijpe tomaat, ontveld, gehalveerd, zaad verwijderd en in 8 gelijke stukken
gesneden
2 of meer verse Tai chilies, zaad verwijderd en diaginaal in
smalle reepjes gesneden
10 blaadjes basilicum, in fijne reepjes gesneden
4 saw-blaadjes, in smalle reepjes gesneden of 1/4 kop korianderblaadjes
1/4 kop Toi Phi Dau (Vietnamese knoflookolie):
voor 1 kop Toi Phi Dau
1 kop plantaardige olie
2 grote tenen knoflook, gepeld en geperst
Bereiding
Kruid de vis met zout en peper en laat die op een koele plaats rusten.
Breng in een kookpan 7 koppen water aan de kook en voeg er
de kabeljauwkop aan toe.
Draai het vuur laag en en laat het geheel zonder deksel op de pan een half uur zachtjes koken. Vul de verdampte vloeistof niet aan.
Verwijder de kabeljauwkop.
Voeg de tamarindepulp, de ananas, tomaat en chilies aan de bouillon toe en kook ze vijf minuten zachtjes mee.
Voeg de stukken vis toe. Kook ze mee tot ze gaar zijn gaar zijn (3 à 5 minuten).
Voeg indien nodig of gewenst nog zout en peper toe.
Serveer de soep in individuele soepkommen, gegarneerd met basilicum, koriander en knoflookolie.
De knoflookolie:
Verhit op middelhoog vuur de olie in een pannetje.
Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 3 à 4 minuten licht goudbruin.
Laat de olie wat afkoelen en doe die vervolgens in een potje.
Draai het deksel pas op het potje als de olie helemaal afgekoeld is.
De olie is een week houdbaar in de koelkast.
Info
|
|
Home
Rubrieken:
Hapjes:
• Appetizers
• Tapas
Voorgerechten:
• Starters
• Soepen
Salades
Desserts
Gebak
______________
Fruit
Groenten
______________
• Aardappels
• Bonen
• Brood
• Granen
• Linzen
• Noedels
• Pasta
• Rijst
______________
Gevogelte:
• Kalkoen
• Kip
• Diversen
______________
Vlees:
• Lam
• Rund
• Varken
• Diversen
______________
Eieren
Kazen
Vis/zeevruchten
______________
Noten en zaden
Paddenstoelen
______________
Dressings en Sauzen
Kruiden en Specerijen
______________
Specials
Termen en technieken
Maten en gewichten
Varia
Deze website (introductie)
Reageren
______________
|